22 de octubre de 2020
28 de juny de 2010

La despesa dels turistes estrangers a Balears cau un 11% el maig, davant de l'augment del 4% a nivell nacional

PALMA DE MALLORCA, 28 Jun. (EUROPA PRESS) -

La despesa realitzada a Balears pels turistes estrangers ha arribat als 821 milions d'euros durant el mes de maig, fet que suposa un descens de l'11% respecte al mateix mes de l'any passat, en contraposició amb l'augment del 4% registrat a nivell nacional tot i la incidència durant alguns dies del núvol volcànic.

Així ho reflecteix les dades de l'enquesta de la Despesa Turística (Egatur) difosa avui pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, que exposa un nivell d'ingressos turístics en el conjunt del país de 4.261 milions d'euros el maig, un 4% més.

En el citat mes, Balears ha estat la tercera comunitat en nivell d'ingressos amb el 19,3% del total registrat. A més, el maig la despesa per turista s'ha xifrat en una mitjana de 762 euros a Balears, fet que suposa un 6% menys que en el mateix període del 2009.

Pel que fa als ingressos diaris, el saldo de l'arxipèlag és una mitjana de 97 euros, és a dir, un 3,4% menys que l'any passat. Per autonomies, Catalunya i Andalusia han estat les principals comunitats receptores de despesa aquest mes i van veure incrementat la seva despesa total respecte a maig de l'any passat.

En concret, Catalunya ha augmentat la despesa un 15,7%, mentre que Andalusia ho va fer un 33%. Canàries també va protagonitzar una pujada del 7,1%, que va tenir el seu origen en la major despesa fet també pels turistes procedents de mercats secundaris, com el conjunt dels països nòrdics, tenint en compte que els seus principals mercats emissors.

La resta de comunitats de major pes turístic han registrat caigudes, que han resultat menys intenses en el cas de la Comunitat Valenciana.

Per mercats emissors, tant El Regne Unit com Alemanya van tenir un volum de despesa inferior al de maig del 2009 a nivell general, tot i que en els dos casos la despesa mitjana per turista es va incrementar un 3,5% en el cas dels turistes britànics i un 0,7% en el cas dels alemanys, segons l'esmentada enquesta.

CAU LA DESPESA A BALEARS UN 16,3% ENTRE GENER I MAIG

A l'acumulat de l'any, Balears va concentrar un total de 1.732 milions d'euros procedents de la despesa dels turistes estrangers, el que equival a una baixada d'ingressos del 16,3% respecte al 2009.

En aquest sentit, l'arxipèlag balear és el destí turístic que més ha baixat els seus ingressos en els cinc primers mesos de l'any mentre que, a nivell nacional, la baixada només és del 0,6% a l'arribar als 15.876 milions d'euros.

Entre gener i maig del present any, la despesa per turista ha arribat als 817 euros, un 5,9% menys que el 2009. D'altra banda, la despesa diària ha presentat una mitjana de 97 euros, fet que suposa una baixada del 3,4%.