21 de octubre de 2019
 • Domingo, 20 de Octubre
 • 9 de desembre de 2009

  La despesa nadalenca a Balears se situarà en 747 euros i baixa un 10% respecte al 2008, segons FUCI

  MADRID, 9 Dic. (EUROPA PRESS) -

  Els ciutadans de Balears gastaran una mitjana de 747 euros durant el Nadal, fet que suposa un descens del 10,4% respecte al desemborsament de l'any passat, quan la mitjana se situava en 836 euros.

  Així ho reflecteix un estudi de la Federació d'Usuaris-Consumidors Independents (FUCI) i que detalla que les illes presenten una despesa superior a la mitjana nacional, xifrada en 728 euros de despesa nadalenca.

  En el cas dels residents de Balears, els regals i joguines suposen l'eix principal de la despesa, amb una mitjana de 238 euros. Li segueixen les compres dels productes d'alimentació amb una mitjana de despesa de 218 euros a l'arxipèlag.

  D'altra banda, les activitats d'oci habituals del període nadalenc suposaran una despesa de 171 euros per als ciutadans illencs mentre que el desemborsament en loteria arrivarà, segons l'estudi, a una mitjana de 120 euros.

  Per comunitats autònomes, Madrid i la Comunitat Valenciana són les que estan al capdavant de la despesa, amb uns 800 euros de mitjana, mentre que Canàries i Galícia es troben a l'altre extrem amb uns 670 euros.

  En un punt mitjà es troben altres autonomies com Astúries, Cantàbria, Castella-la Manxa o Múrcia amb un cost mitjà per habitant molt pròxim als 730 euros.