19 de junio de 2019
11 de juny de 2019

Detenen el capitost d'una banda del Rolex a Eivissa

Detenen el capitost d'una banda del Rolex a Eivissa
CNP

PALMA DE MALLORCA, 11 Jun. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha detingut en Eivissa al capitost d'una banda del Rolex, un home de 50 anys i nacionalitat italiana, al que li imputen un total de cinc robatoris amb violència de rellotges d'alta gamma, valorats en uns 150.000 euros.

La Policia va començar una investigació per esclarir aquests cinc robatoris violents comesos a la ciutat d'Eivissa entre els mesos d'abril i maig de 2019.

Segons han explicat, la investigació va ser "laboriosa" perquè els sospitosos prenien múltiples mesures de seguretat, tals com el lloguer de vehicles amb documentació falsa i el canvi de matrícules dels vehicles de fugida. També feien variacions en el repartiment de tasques o vigilàncies per descobrir a policies.

En la investigació, s'ha acabat per identificar a cinc integrants del grup criminal, entre els quals es troba el detingut, com a presumptes autors dels robatoris amb violència.

PERSECUCIÓ Al CENTRE DE VILA

A més, s'ha aconseguit recuperar una de les motocicletes emprades per a la comissió dels robatoris, que va sofrir un accident en una fugida, després d'una persecució policial pel centre de la ciutat d'Eivissa.

Segons han explicat, els investigats viatjaven a l'illa amb la intenció de romandre escàs temps en ella, el necessari per cometre un o dos robatoris i posteriorment sortir de la illa.

En concret, el capitost va ser detingut a Eivissa durant la matinada d'aquest diumenge quan els agents van detectar la seva presència a l'illa. Després d'hores de perquisicions per a la seva localització, van aconseguir detenir-lo ocult a la part posterior un vehicle que empraven com a suport logístic en la comissió dels robatoris.

Segons el relat policial, estava estacionat en un aparcament sense il·luminació d'Eivissa, amb la intenció d'abandonar l'illa i treure el cotxe a primera hora del matí.

ALTRES BANDES

Cal recordar que la setmana passada la Policia Nacional ja va detenir sis integrants d'una d'aquestes bandes quan pretenien fugir del país, dins de l'operació 'Squadra'.

Entre els detinguts hi havia quatre homes de 42, 23, 31 i 34 anys i dues dones de 18 i 23 anys. A aquest grup se li atribueix l'autoria de dos robatoris de rellotges d'alta gamma valorats en uns 60.000 euros comesos en la denominada milla d'or de la ciutat d'Eivissa.

SOBRE LES BANDES DEL ROLEX

Les denominades bandes del Rolex operen a l'illa d'Eivissa des de fa nombrosos anys, igual que en altres punts de la costa espanyola. Són autèntics grups organitzats vinculats als graons més baixos de la Camorra napolitana, segons la Policia.

Aquests grups tenen una gran capacitat d'adaptació per a la comissió d'aquests fets delictius i romanen escàs temps a la zona on estan actuant, generalment una setmana, sent rellevats per un altre grup.

Contador

Para leer más


Lo más leído