25 de junio de 2019
 • Lunes, 24 de Junio
 • 20 de juny de 2008

  Detingudes 4 persones a Eivissa que posseïen un laboratori en un pis on havien preparat 4.500 dosis de 'vidre'

  PALMA DE MALLORCA, 20 de juny (EUROPA PRESS)

  La Policia Nacional va desarticular avui un grup criminal, després de detenir a quatre persones de nacionalitat espanyola, que disposaven d'un domicili en el qual anaven a posar en marxa una 'cuina' per adulterar els estupefaents de cara a la temporada d'estiu i que ja tenien preparades 4.500 dosis de vidre per a la seva distribució.

  En un comunicat, el Ministeri de l'Interior va informar que l'operació ha estat realitzada per investigadors del Grup de Resposta Especial al Crim Organitzat (GRECO) de les Illes Balears juntament amb agents del Grup d'Estupefaents de la Comissaria d'Eivissa, en col·laboració amb l'Agència Tributària.

  D'altra banda, va detallar que un dels arrestats utilitzava documentació falsa per desplaçar-se a Madrid, on es proveïa de la droga, mentre que va explicar que la investigació va començar a final de 2007, al tenir coneixement que un individu realitzava freqüents viatges a la capital espanyola on, pel que sembla, es proveïa de substàncies estupefaents.

  Els agents van poder verificar que en els seus desplaçaments utilitzava documentació falsa per dificultar la tasca policial. Una vegada que tenia la droga en el seu poder, tornava a l'illa en avió i l'empaquetava de manera que no pogués ser detectada a l'aeroport.

  El Ministeri va assenyalar que després de localitzar als quatre integrants del grup, es va procedir a la seva detenció i al registre dels seus domicilis, en un dels quals els agents van localitzar els embolcalls que utilitzaven per camuflar la droga en els viatges.

  Alhora, en un altre dels pisos es van intervenir 4.500 dosis de vidre, 270 grams de clorhidrat de cocaïna i 370 grams de marihuana envasada al buit i preparada per a la seva distribució.

  Finalment, els investigadors van localitzar una tercera habitatge, propietat dels investigats, que figurava com llogada a una tercera persona que no tenia res a veure amb el grup. Després de diverses gestions, es va poder determinar que ells mateixos havien formalitzat un contracte de lloguer per al que van utilitzar un DNI que havia estat extraviat, per que no se'ls pogués relacionar.

  Els agents van constatar que al seu interior s'estaven realitzant els preparatius per posar en funcionament una 'cuina' on anaven a adulterar l'estupefaent, i per a això disposaven de premses hidràuliques i de diversos productes químics.

  A més, també s'han intervingut passaports grecs i espanyols, així com permisos de conduir de diversos països, tots ells falsos, punys americans i diverses armes blanques, entre d'altres efectes.