20 de noviembre de 2019
20 de abril de 2009

Detinguts 13 individus d'origen asiàtic després de ser identificats en una operació contra el joc il·legal a Palma

PALMA DE MALLORCA, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional va detenir divendres passat 13 individus d'origen asiàtic en aplicació de la Llei d'Estrangeria, després que fossin identificats, al costat d'altres 9 persones en una operació contra el joc il·legal a Palma, anomenada 'Rondo' i que va posar fi una sèrie de partides de pòquer que se celebraven a la Plaça de les Columnes i en les que els jugadors s'apostaven diners.

En un comunicat, la policia ha informat que en aquesta operació van participar funcionaris del Servei de Control de Jocs d'Atzar i funcionaris de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Documentació recolzats per funcionaris de la Unitat de Prevenció i Reacció de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana de la Direcció Superior a Balears.

El dispositiu policial es va portar a terme després de tenir-se constància, a través de diverses queixes ciutadanes, del tràfec de persones d'origen asiàtic, que des de primeres hores del matí fins a la posta de sol es venien reunint a la Plaça de les columnes, amb la finalitat de participar en diverses activitats relacionades amb el món del joc il·legal, "tot això sense importar-los la presència de menors que es reuneixen en la mateixa Plaça", atès que a la mateixa existeix un parc infantil.

Durant la intervenció policial, que es va realitzar a les 13.00 hores de divendres passat, 17 d'abril, es van intervenir diverses barajas de joc per a la pràctica del joc de pòquer, mentre que es va descobrir que els individus portaven entre les seves pertinences diverses quantitats de diners, oscil·lant entre els 20 i els 3.500 euros.

Tot i això, la policia ha apuntat que els jugadors realitzaven les transaccions una vegada finalitzaven les partides i en llocs més discrets, fent els apunts de guanys o pèrdues a través de les numeracions de les cartes franceses.

Per part de la Brigada de Joc, es va constatar que les diverses partides organitzades es realitzaven amb exclusió, ja que només es feien amb persones de la mateixa classe social i tot això, "en un món opac i de difícil accés". Finalment, la Policia Nacional ha subratllat que a cada moment es va tenir informat al Servei de Joc de la Conselleria d'Interior, òrgan que, segons ha recordat, té les competències en matèria de jocs a Balears.