19 de noviembre de 2019
 • Lunes, 18 de Noviembre
 • 14 de juliol de 2010

  Diéguez exigeix a Bauzá que "rellevi" a Martínez com a portaveu del PP a Cort per ser un "element pertorbador"

  PALMA DE MALLORCA, 14 Jul. (EUROPA PRESS) -

  El portaveu del PSIB al Parlament, Antoni Diéguez, ha exigit aquest dimecres al president del PP balear, José Ramón Bauzá, que si "mana alguna cosa a Palma, rellevi" al portaveu d'aquesta formació a l'Ajuntament, Julio Martínez, per ser un "element pertorbador" que "no només no aporta res, sinó que perjudica a altres institucions, com la Cambra balear dient falsedats".

  En una roda de premsa, Diéguez ha expressat el seu "profund malestar i disgust" per les "mentides" abocades aquest dimarts per Martínez, qui ha acusat al portaveu socialista d'intentar aprovar dijous passat sense l'acord del PP al consistori una esmena en Ponència parlamentària al Projecte de Llei d'Infraestructures Urgents, que assenyalava l'existència d'un consens de tots els grups municipals, respecte al canvi d'ús del Lluís Sitjar passant-ho d'equipament esportiu privat a equipament públic.

  Així, Diéguez ha recalcat que això és "completament fals", tal com es pot comprovar en el diari de sessions de l'esmentada Ponència, i alhora ha assenyalat que també és "mentida" que l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, hi hagi enviat un escrit al Parlament indicant que existia un consens a Cort, respecte al canvi d'ús de l'antic estadi de futbol del Mallorca.

  Per aquesta raó, ha reclamat a Bauzá que rellevi a Martínez per la seva "immaduresa política i desconeixement del funcionament de les institucions i la vida política", tenint en compte que les "falsedats amb total impunitat" del portaveu popular a l'Ajuntament no només afecta a aquesta institució, sinó també al Parlament.

  El dirigent socialista ha recordat que com ha d'únic plantejat Calvo a través d'una "proposta per a la negociació que no estava signada" ha estat que, en el cas que s'aconseguís una unanimitat de tots els grups al consistori, s'inclogués una esmena al citat Projecte de Llei perquè aquest preveiés el canvi d'ús del Lluís Sitjar.

  A més, ha subratllat que el mateix Martínez ha estat informat el passat 6 de juliol per la pròpia alcaldessa de la seva intenció de proposar aquesta esmena perquè se sotmetés a votació en la Ponència, sempre que s'aconseguís un consens.

  DIÉGUEZ EXIGEIX A MARTÍNEZ QUE DEMANI DISCULPES

  Tot i això, ha remarcat que és "totalment fals que Calvo hi hagi enviat un escrit al Parlament indicant que havia consens a Cort", pel que ha exigit a Martínez que es "retracti i es disculpi per entremetre's en el que fa la Cambra sense tenir ni idea del que parla".

  "Només hi ha hagut una proposta per a la negociació que mai s'ha votat en Ponència i, normalment, un portaveu amb experiència, com és Antoni Pastor al Parlament, no diria barbaritats com les que ha dit Martínez, qui ja va donar mostres d'ineptitud quan en el passat legislatura havia de controlar la targeta Visa de l'exregidor d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos", ha sostingut.

  D'altra banda, Diéguez ha reconegut que sí que es va parlar amb el PP i amb UM fora de la Ponència sobre la proposta que havia fet Calvo, si bé minuts abans de reunir-se aquest òrgan, els diputats populars van preguntar als socialistes si anaven a presentar l'esmentada esmena al que van respondre que no, davant de la inexistència d'unanimitat a l'Ajuntament per acordar el canvi d'ús del Lluís Sitjar.