8 de marzo de 2021
8 de setembre de 2008

La direcció i el Comitè d'empresa de Futura es troben reunits a Palma per decidir el futur de la companyia

PALMA DE MALLORCA, 8 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Comitè d'Empresa i la direcció de la companyia xàrter Futura mantenen en aquest moment una reunió a la seu de l'aerolínia de Palma en la qual s'hi decideixen les actuacions que s'adoptaran, després que s'hagin cancel·lat tots els seus vols programats per a aquest dilluns, segons van confirmar a Europa Press font de la companyia.

En la trobada que s'està desenvolupant a aquestes hora, entre treballadors i representants de la companyia en les instal·lacions de la seu de Futura, ubicada en el polígon de Son Castelló, les dues parts hauran d'adoptar una decisió sobre l'operativitat dels vols, que podria passar pel cessament definitiu de les operacions, així com la possibilitat que es presenti un concurs de creditors -antiga la suspensió de pagaments-.

Davant la delicada situació econòmica que travessa Futura, la direcció de la companyia va comunicar ahir a tots els seus treballadors que els tots els vols programats quedarien cancel·lats a partir d'aquest dilluns, deixant a l'aire a més de 1.200 treballadors.

Fa unes quantes setmanes, la direcció de l'aerolínia va presentar un Pla de Negoci per a l'any 2009, amb l'objectiu d'"alinear els interessos" dels propietaris dels avions (la majoria dels aparells amb els quals opera Futura són llogats), els accionistes i treballadors.

DESCONCERT

El portaveu del sindicat de pilots SEPLA en la companyia xàrter Futura, Manuel Pedro López, va acusar ahir a l'aerolínia de comportar-se amb "poca elegància" amb tots els seus treballadors per no avisar de la retirada de llicència per part d'Aviació Civil.

Així ho va manifestar el responsable de la central sindical, en declaracions realitzades a Europa Press, en les que assenyalava que des de SEPLA-Futura "no podem confirmar" que s'hagi retirat la llicència de vol, "perquè no ens han dit res des de l'empresa", tot i que el comitè dels treballadors porta una setmana de converses amb la direcció, al llarg de les quals sí es va fer referència que el moment econòmic era difícil.