21 de marzo de 2019
5 de agost de 2008

La Direcció General d'Emergències decreta l'IG-0 per altes temperatures a l'interior i nord-est de Mallorca

PALMA DE MALLORCA, 5 Ag. (EUROPA PRESS) -

La Direcció General d'Emergències de la Conselleria d'Interior ha decretat avui el nivell d'alerta IG-0 per les elevades temperatures registrades a l'interior i nord-est de Mallorca, atenent a les informacions rebudes des del Centre Meteorològic de les Balears, que alerten de temperatures màximes de 36 graus des de les 11.00 a les 17.00 hores d'avui.

En aquesta fase, els Serveis Públics es troben en situació de pre-emergència, efectuant el seguiment de la situació sense que hi hagi un risc imminent sobre la salut pública.

Per a les persones que hagin d'estar llarga estona a l'exterior, se'ls recomana conèixer els símptomes de malalties causades per la calor, aturar l'activitat quan es presenten símptomes i adoptar mesures preventives. Alhora, és convenient prendre molta aigua freda, utilitzar roba lleugera i transpirable, prendre aliments frescos i lleugers i evitar la cafeïna i l'alcohol.

A casa, ventilar per la nit, quan les temperatures han baixat i utilitzar ventiladors per alleugerir els efectes de la calor.

Alhora, no és recomanable fer activitats que exigeixin esforç físic i si han de fer-se, millor a la nit o molt al matí, quan les temperatures són més baixes.

Pel que fa a petits i majors, grups de població molt vulnerables, no deixar els nens tancats en vehicles amb les portes i finestres tancades i vigilar estrictament l'estat de salut dels més grans de manera molt freqüent, animant-los a beure líquid.