18 de febrero de 2020
12 de agost de 2008

La Direcció General de Farmàcia alerta del risc dels medicaments amb noms similars en països estrangers

PALMA DE MALLORCA, 12 d'agost (EUROPA PRESS)

La Direcció General de Farmàcia de la Conselleria de Salut i Consum va alertar avui del risc dels medicaments amb noms iguals o similars en països estrangers per la possible confusió en el moment de la prescripció, dispensació o administració amb el resultat possible de dany en el pacient.

En un comunicat, la Direcció General de Farmàcia va avisar que dels milers de medicaments que hi ha en el món, hi ha una proporció que tenen noms comercials semblants, o inclòs iguals, amb composicions diferents en els diferents països. Per aquest motiu, el pas de ciutadans d'un país a un altre pot causar problemes per continuar els tractaments farmacològics en entorns geogràfics diferents.

Si un pacient que pren medicació planeja un viatge a l'estranger, aquesta institució aconsella viatjar amb una quantitat de medicaments suficients segons la durada del viatge; portar anotat el nom comercial i el principi actiu dels medicaments; a més de ser molt recomanable adjuntar un informe mèdic per presentar-lo davant les autoritats sanitàries en cas de què fos necessari.

D'altra banda, la Direcció General de Farmàcia va advertir els ciutadans que prendre medicaments de prescripció mèdica adquirits a través d'internet pot suposar un risc per la seva salut, ja que els medicaments il·legals i/o falsificats no compleixen els requisits mínims de seguretat, eficàcia i qualitat.

La informació de les pàgines web on es venen medicaments de manera il·legal és incompleta, ja que només esmenten els supòsits beneficis que tenen els medicaments que ofereixen, i aporten moltes vegades testimonis de dubtosa credibilitat, així com també oculten els potencials efectes adversos que tenen. Això fa que les persones que els adquireixen no siguin conscients del risc que pot comportar per la seva salut.