5 de agosto de 2020
29 de juliol de 2009

La Direcció de Spanair i el Comitè d'Empresa reprenen aquesta tarda les negociacions sobre el trasllat dels tre

PALMA DE MALLORCA, 29 Jul. (EUROPA PRESS) -

El director de Recursos Humans de Spanair, Héctor Sandoval, i la presidenta del Comitè d'Empresa, Eva Marín, reprenen a les 16.30 hores d'aquesta horabaixa les negociacions en una nova reunió a la qual assistirà la consellera de Treball i Formació, Joana Barceló, amb la finalitat d'intentar aconseguir un acord respecte a la intenció de l'aerolínia de traslladar a 480 treballadors de Palma a Barcelona a partir del 15 de setembre.

Aquesta reunió se celebra a la seu de la Conselleria de Treball, després que dilluns passat finalitzés sense acord la reunió mantinguda entre la Direcció de Spanair i els treballadors, sota la mediació de Barceló, tot i que les dues parts van destacar la seva disponibilitat a negociar els trasllats.

Malgrat això, Marín ha remarcat que no va a desconvocar la vaga indefinida prevista per a la primera setmana d'agost, a causa de "la mala fe" que, segons la seva opinió, té l'aerolínia després de continuar "inamovible" respecte al termini iniciat divendres passat perquè els treballadors decideixin si es traslladen o no a l' aeroport del Prat.

D'altra banda, Marín va recalcar que el Comitè està disposat a negociar el trasllat d'una part d'aquests treballadors a Barcelona sempre que es faci amb unes condicions dignes, tenint en compte que la proposta de Spanair és "absolutament insuficient".

Després de la reunió celebrada dilluns en la Conselleria de Treball, el responsable de Relacions Institucionals de Spanair, Jordi Juan, ha dit estar "molt content" per haver-se constatat que "hi ha vies de possibilitat d'acord", tot i que ha admès que tant la direcció de l'aerolínia, com els treballadors defensen "postures molt diferenciades".

Per la seva banda, Marín va apel·lar a la "prudència", ja que, segons ha subratllat, Spanair continua mantenint que vol traslladar a 480 treballadors dels Serveis Generals de Palma a Barcelona, tot i que el 80% "no pot anar-se'n amb la proposta econòmica que s'ha posat a sobre de la taula, tenint en compte que cobram entre 850 i 1.100 euros".

Precisament, al voltant de 60 treballadors de Spanair es van concentrar ahir respecte del Consolat de Mar per demanar el suport del Govern, mentre que dijous faran un acte semblant davant de l'Ajuntament de Palma, amb la finalitat de denunciar la seva situació. Alhora, ha avançat que el pròxim 7 d'agost s'ha convocat una manifestació a l'Aeroport de Palma, si bé està per determinar si serà per dins o fora de la terminal.

D'altra banda, va recalcar que la vaga indefinida no es desconvocarà fins que no hi hagi una negociació "justa" i, a més, ha afegit que l'empresa no garanteix l'ocupació dels treballadors que decideixin traslladar-se a Barcelona, ja que si l'any passat Spanair va fer un ERO després de retirar 10 avions, segons la seva opinió, succeirà el mateix ara que pretén "eliminar 13 aparells".

REIVINDICACIONS

Concretament, els treballadors de Spanair reivindiquen un manteniment dels llocs de treball a Palma i reclamen que, en el cas que hagi d'haver trasllats, aquests es produeixin en unes condicions econòmiques dignes, que permetin als treballadors viure a Barcelona amb un sou que s'ajusti al nivell de vida d'aquesta ciutat.

Alhora, exigeixen que aquells treballadors que optin per no traslladar-se a Barcelona i rescindir voluntàriament els seus llocs de treball, obtinguin una indemnització que sigui de 45 dies per any treballat i no de 20 dies com proposa la direcció de l'aerolínia amb un límit de 12 mensualitats.

Davant del fet que la companyia no respon a les reivindicacions dels treballadors, el Comitè d'Empresa ha convocat una vaga indefinida a partir de la primera setmana d'agost, mentre que, per part seva, Spanair ha iniciat divendres passat el termini de 30 dies perquè els utilitzats decideixin si es traslladen a Barcelona o rescindeixen voluntàriament el seu contracte.