18 de febrero de 2020
12 de agost de 2008

Director general d'AeBal sosté que és "incapaç" de plantejar-se el tancament d'una aerolínia "rendible i competitiva"

PALMA DE MALLORCA, 12 d'agost (EUROPA PRESS)

El director general d'AeBal, aerolínia pertanyent al grup escandinau SAS, Josep Jaume, va apuntar avui que és "incapaç" de plantejar-se el tancament d'una companyia "rendible i competitiva" com la que dirigeix i va destacar diverses "solucions" que, des de la direcció, estan estudiant per impedir que això succeeixi. Aquestes passen per operar per d'altres companyies -com venien realitzant per Spanair-, operar "en propi", o fer tants canvis de l'accionariat, com del propietari.

En declaracions als mitjans després de la trobada mantinguda amb el president del Govern, Francesc Antich, Jaume va remarcar que abans del 14 de setembre, dia que s'acabarà el contracte d'arrendament que mantenen amb Spanair, "trobarem una solució".

Sobre la possibilitat de què durant la reunió, Antich proposés a AeBal que fos la companyia oficial per la realització de vols interilles, Jaume va negar aquesta possibilitat i, a més, va apuntar que són les pròpies "forces del mercat" les que determinarien això.

Alhora, va destacar que l'aerolínia no es "planteja" la presentació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) ja que "no tenim aquesta necessitat". A més, va remarcar que la "sort" d'AeBal depèn de "nosaltres mateixos" i no d'Spanair.

Preguntat sobre el risc que suposaria per AeBal "operar en propi", el director general va manifestar que això és "el que legitima el benefici" ja que "les crisis també generen beneficis pels que estem preparats".

Així, va posar èmfasi en què AeBal "ha proporcionat rendibilitat" i que és "molt competitiva" ja que la mida dels seus avions -de 120 seients- és l'ideal per un moment de "contracció de la demanda". Alhora, va destacar que el personal està "mentalitzat" i té una "actitud procliva".

Tot i que va apuntar que hi ha diverses actuacions a fer per donar "continuïtat" a l'aerolínia va precisar que no podia donar més detalls "per respecte a les empreses interessades en col·laborar" amb la companyia.

Respecte la trobada amb el president del Govern, va sostenir que va ser "cordial" i "gairebé de tràmit" per explicar-li el procés que l'empresa està seguint per tenir "continuïtat".

El passat dia 7 d'agost el comitè d'empresa de la companyia aèria va criticar que SAS realitzarà un "cessament d'operacions" el proper 15 de setembre en el cas de què no trobi comprador per la companyia abans d'aquesta data.

En roda de premsa, el president del Comitè d'Empresa, Carlos Barrera, va recordar que Spanair i AeBal han estat lligades mitjançant acords d'ençà la seva creació, que van permetre, per exemple, la reducció de personal de manera equitativa en les dues empreses degut a la crisi del sector després de l'11S. AeBal té un total de 180 treballadors a Mallorca.