2 de marzo de 2021
4 de juny de 2008

La directora general d'Energia es reuneix amb els Ajuntaments d'Eivissa per presentar el nou traçat del gasoducte

EIVISSA, 4 de Juny (EUROPA PRESS)

La directora general d'Energia del Govern, Marilena Tugores, manté diverses reunions al llarg de la jornada amb els responsables dels Ajuntaments als quals afecta el gasoducte com són Santa Eulalia, Eivissa i Sant Antoni, per presentar-los el nou traçat de la infraestructura.

Així Tugores es va reunir a les 10.00 amb l'alcalde de Santa Eulalia, Vicent Marí, a les 12.00 amb el regidor d'Urbanisme de Vila, Vicent Torres i aquesta tarda va començar una trobada amb l'alcalde de Sant Antoni, José Sala, a les 16.30 hores.

Tugores va destacar, en declaracions a Europa Press, la participació i col·laboració dels Ajuntaments implicats en aquest projecte perquè "han facilitat que es pugui fer el traçat per domini públic". Alguna cosa que, segons va detallar, era la principal aspiració del Consell Insular d'Eivissa i "bona part de ciutadans".

La directora general va recordar que segons l'últim projecte que estan perfilant els tècnics i avui s'exposa als Ajuntaments, la majoria del traçat discorre per vials tant Municipals com de Consell Insular i Govern Balear. Motiu pel qual va destacar que l'única part que correspon a una propietat particular és la referida a una corba en la qual és imprescindible utilitzar terrenys privats per qüestions tècniques. Així va afirmar que "l'administració parlarà amb els propietaris afectats per veure com es pot resoldre".

Aquestes reunions suposen el pas previ que aquest projecte es presenti al Ministeri i surti a exposició pública per rebre les al·legacions pertinents per part dels ciutadans, segons va esgrimir. Segons Tugores des del Govern esperen que aquesta infraestructura "que millorarà l'eficiència energètica de l'illa" estigui disponible el juliol de 2009.