14 de agosto de 2020
22 de juliol de 2010

Dos de cada deu autònoms estrangers de les Balears es dedica a l'Hostaleria, mentre que la construcció acull al 17%

PALMA DE MALLORCA, 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

Dos de cada deu autònoms estrangers de les Balears, concretament, el 22,93%, es dedica a l'Hostaleria, mentre que la construcció acull al 17,67% d'aquest col·lectiu i el comerç proporciona el 18,68% del total de treball autònom estranger a les illes.

D'aquesta manera, el sector de l'Hostaleria comptabilitza 3.237 treballadors autònoms estrangers, respecte dels 2.637 del comerç i els 2.494 de la construcció, tenint en compte que, segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri de Treball, referents al mes de juny, l'arxipèlag comptava aquest mes amb de 14.119 autònoms estrangers afiliats al RETA de la Seguretat Social, fet que suposa un total de 584 més que el mes de maig passat, és a dir, 19 autònoms estrangers més al dia.

Així ho ha informat el president de la Confederació Nacional d'Autònoms, Salvador García, qui ha detallat que del total de treballadors autònoms a les illes, 10.085 procedeixen de països de la Unió Europea, mentre que 3.314 van néixer en països no comunitaris. Concretament, aquest col·lectiu representa al 7% del total d'utilitzats autònoms estrangers registrats a l'Estat (200.342).

D'altra banda, ha destacat que Alemanya i El Regne Unit són els països de la zona euro que més estrangers porten a Balears, amb 4.052 i 2.401, respectivament, mentre que, d'altra banda, de fora de la Unió Europea, la Xina encapçala la llista amb 735 afiliats al RETA estrangers, seguida de l'Argentina, amb 548.

Després d'oferir aquestes dades "positives", García ha confiat que aquests no siguin només conseqüència d'una tendència alcista en l'afiliació a la Seguretat Social que ve produint-se durant diversos mesos, ni que sigui a causa d'un "miratge estacional" com a conseqüència del període de vacances i les activitats a ell lligades, sinó que sigui "el començament d'aquesta millora que portem esperant ja des que va començar les crisis".

A nivell nacional, ha apuntat que Espanya ha registrat el juny un total de 200.342 autònoms de nacionalitat estrangera afiliats al RETA de la Seguretat Social, és a dir, 1.451 més que el mes de maig passat, el que suposaria una mitjana de 48 autònoms més al dia.