19 de junio de 2019
13 de juny de 2019

Ecovidrio llança una campanya de reciclatge de vidre entre els hotels de Palma

Ecovidrio llança una campanya de reciclatge de vidre entre els hotels de Palma
CORT - ARCHIVO

PALMA DE MALLORCA, 13 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'entitat Ecovidrio i l'Ajuntament de Palma han llançat una campanya per a impulsar el reciclatge del vidre en el sector hoteler del municipi, ja que el canal Horeca --hostaleria, restauració i catering-- genera gairebé el 52 per cent dels residus de vidre d'un sol ús que es comercialitzen en el mercat.

Segons ha informat Cort en un comunicat, durant la primera fase de la iniciativa s'han realitzat enquestes i entrevistes a 262 establiments d'hostaleria i restauració de Palma per a conèixer quals eren les seves necessitats i, així, poder adequar els recursos existents.

Així mateix, Ecovidrio ha ofert informació "detallada" als locals sobre com reciclar correctament i dels avantatges socials, econòmiques i mediambientals que comporta el reciclatge del vidre.

La campanya dirigida al sector Horeca s'ha desenvolupat en els locals del centre de la ciutat, el barri de Santa Catalina, la zona de les avingudes, el Portitxol, Coll d'en Rabassa i El Molinar.

En aquest sentit, i per a facilitar-los la tasca, als establiments que l'han sol·licitat se'ls han lliurat contenidors amb rodes adaptats amb un sistema d'elevació per a facilitar el transport i l'abocament dels residus. En total, Ecovidrio ha lliurat 101 contenidors.

En una segona fase, s'han visitat novament els locals per a informar-los sobre la iniciativa i els beneficis mediambientals de l'activitat i, com a resultat, els 262 establiments ja reciclen els envasos de vidre.

Cal recordar que a Palma, segons les últimes dades disponibles corresponents de 2018, la ciutadania va reciclar un total de 9.232.480 quilograms (kg) de residus d'envasos de vidre. Això suposa que cada resident a Palma va reciclar una mitjana de 22,5 kg de vidre.

Quant a la taxa de contenidors, Palma es situa amb una mitjana de 266 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 1.540 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats en el municipi.

Contador

Para leer más


Lo más leído