7 de junio de 2020
12 de agost de 2008

La V edició del Jazz Voyeur Festival oferirà dijous que ve l'actuació de 'Portenya Jazz Band' a Ses Voltes

PALMA DE MALLORCA, 12 d'agost (EUROPA PRESS)

La V edició del Jazz Voyeur Festival continuarà dijous que ve, dia 14, amb l'actuació de 'Portenya Jazz Band' a Ses Voltes i dissabte, dia 23, amb l'actuació de Pedro Iturralde en el Castell de Bellver, una iniciativa de "gran prestigi i trajectòria".

Així ho van donar avui conèixer, en roda de premsa pels mitjans, la regidora de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, Nanda Ramon, l'organitzador del Jazz Voyeur, Roberto Menéndez, i el promotor, Gerardo Canyellas.

Així, Ramon va assenyalar que aquest any l'Ajuntament ha volgut donar una "rellevància especial" al citat festival, amb la incorporació en el festival 'Palma nit a nit' dues actuacions del Jazz Voyeur --dia 14 i 23 d'agost-- amb un format "diferent".

Per la seva banda, Canyellas va explicar que per al Jazz Voyeur és una "alegria" la col·laboració amb l'Ajuntament, ja que des d'un principi ens havíem marcat com a objectiu poder oferir alguns dels concerts de manera gratuïta per "crear nova audiència" a aquesta música, que d'alguna forma, és "minoritària".

"El format de concert gratuït ajuda a què la gent s'acosti amb més facilitat i, d'aquesta manera, puguin conèixer que és el projecte Jazz Voyeur i que hi ha darrere d'aquest festival", va assegurar el promotor.

Així, Canyellas va apuntar que 'Portenya Jazz Band', concert que es portarà a terme dijous que ve de manera totalment gratuïta a Ses Voltes, és una de les formacions més importants del món de jazz tradicional. "Aquesta agrupació es va crear en l'any 1960 per atendre una demanda a l'Argentina i a partir de l'any 1975 va començar una gira europea", va afegir.

En aquest sentit, el promotor va comentar que Pedro Iturralde, actuació que tindrà lloc dissabte que ve dia 23 en el Castell de Bellver amb una entrada de 25 euros i aforament per a 520 persones, és "la figura actualment viva més important del jazz espanyol". Així, va remarcar que l'artista és el creador del "flamenc jazz".

Alhora, Canyellas va explicar que l'artista Pedro Iturralde, a partir de les 20.00 hores, portarà a terme una 'màster class' pel públic. "És una línia que estem realitzant amb la majoria dels artistes que estan passant pel festival, amb l'objectiu que existeixi un contacte directe amb el públic i el músic d'una forma totalment gratuïta per conèixer més sobre la seva vida i trajectòria", va afegir.

D'altra banda, Canyellas va assenyalar que el Club de Jazz ofereix, amb tots els músics locals i com a complement al festival, concerts diàriament.

Finalment, Menéndez va apuntar que és "molt important" anar construint cada edició una relació "més fort i pròxima" amb Palma.