18 de noviembre de 2019
7 de setembre de 2009

Eivissa celebra demà el Dia de la Solidaritat de les Ciutats Patrimoni Mundial

EIVISSA, 07 de Set. (EUROPA PRESS)

El municipi d'Eivissa farà demà el Dia de la Solidaritat de les Ciutats Patrimoni Mundial, per donar a conèixer la seva riquesa cultural. Segons van exposar des de l'Ajuntament de Vila, aquesta jornada ha de servir per seguir fomentant el coneixement de la riquesa patrimonial i per millorar la seva accessibilitat.

L'Ajuntament d'Eivissa ha manifestat així la seva "ferma intenció" de donar continuïtat a les tasques ja iniciades amb la finalitat de garantir una ciutat accessible i sense barreres, tant per als residents com pels visitants, que tinguin algun tipus de discapacitat, permanent o transitòria, amb la finalitat que puguin gaudir igualment del Patrimoni. Aquesta accessibilitat es refereix no només a les infraestructures, sinó també a la informació i al tracte que cal dispensar.

Per a això, el consistori organitzarà activitats per a totes les edats, la finalitat del qual és que residents i turistes "gaudeixin i coneguin tant el patrimoni natural com el cultural i arquitectònic"

Així, iniciatives destinades a donar a conèixer la Posidònia Marina, en les que es destaca la seva importància per a l'ecosistema mediterrani, amb immersions gratuïtes incloses, se sumaran a activitats lúdiques i terapèutiques a la platja de Talamanca per a persones amb qualsevol mena de discapacitat.

Visites teatralitzades per Dalt Vila, en les que es donarà a conèixer als assistents com es vivia en l'època de la construcció de les fortificacions renacentistes, a través de les explicacions dels guies i dramatitzacions, o passejos amb audioguies, completaran el programa.

Els Baluards de Sant Pere i Sant Jaume, el Centre d'Interpretació Madina Yabisa, el Museu d'Art Contemporani, el Museu Arqueològic d'Eivissa i Formetera o el Museu i Necròpolis Púnica del Puig donis Molins seran altres de les cites programades en aquesta jornada.