7 de agosto de 2020
22 de juliol de 2010

Els aeroports de les Balears recuperen la normalitat després de la vaga de controladors francesos

PALMA DE MALLORCA, 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

Els aeroports de les Balears viuen avui una jornada de normalitat, després de la vaga de controladors aeris francesos que es va estendre fins a les 06.00 hores d'avui, el que va provocar la cancel·lació de 17 vols en els aeroports de les illes durant la jornada d'ahir, concretament, nou a Son Sant Joan; quatre a Eivissa i quatre a Menorca, segons han informat a Europa Press fonts d'AENA.

Alhora, s'han produït retards de més d'una hora en 29 vols d'arribada, així com en 53 vols de sortida a Son Sant Joan; mentre que a Eivissa es van demorar 56 vols (24 arribades, amb una demora mitjana de 109 minuts, i 32 sortides, amb una demora mitjana de 116 minuts). Per part seva, a l'aeròdrom menorquí de Maó, els vols internacionals van patir un retard mitjà de 122 minuts, i han estat de 98 minuts la demora mitjana en les arribades i de 151 minuts en les sortides.

Segons ha assenyalat la Direcció General d'Aviació Civil (DGAC) de França en un comunicat, la protesta ha estat secundada per un 30% dels controladors i un 10% de la plantilla de la pròpia DGAC, el que va provocar "una disminució dels vols".

Concretament, a l'aeroport de París-Orly l'ens francès va poder assegurar l'operativitat del 50% dels vols, xifra que en el cas de París-Charles de Gaulle es va incrementar fins al 90% dels enllaços.

Això va provocar ahir la cancel·lació de 97 vols amb origen o destí en els aeroports espanyols --50 de sortida i 47 d'arribada--, un terç del total previst entre els dos països, mentre que altres 191 operacions --95 de sortida i 96 d'arribada-- van poder ser completades amb èxit.

La major incidència s'ha produït a Barcelona-El Prat, on es van cancel·lar 48 vols --26 de sortida i 22 d'arribada--, més de la meitat del total, respecte dels 45 que finalment han estat operats.

A l'aeroport de Madrid-Barajas, per part seva, s'han registrat 16 cancel·lacions al llarg del dia --vuit de sortida i vuit d'arribada--, sobre un total de 60 operacions completades.