28 de mayo de 2020
18 de desembre de 2008

Els Ajuntaments d'Alaior i Calvià presenten vuit projectes per acollir-se al Fons d'Inversió Local del Govern

PALMA DE MALLORCA, 18 de desembre (EUROPA PRESS)

Els Ajuntaments d'Alaior i Calvià han presentat davant la Delegació del Govern sis i dos projectes, respectivament, amb la finalitat d'acollir-se al Fons Estatal d'Inversió Local per a l'Ocupació, dotat de 8.000 milions d'euros, dels quals 182,4 aniran destinats a Balears per finançar inversions en projectes i obres municipals que generin llocs de treball.

Així ho va anunciar el delegat del Govern, Ramón Socías, durant la tradicional Copa de Nadal, on va explicar que els vuit projectes ja han estat validats i enviats a Madrid perquè el secretari d'Estat de Cooperació Territorial, Fernando Puig, "pugui donar-los el vistiplau", amb l'objectiu de què puguin ser una realitat.

D'altra banda, Socías va esperar que en els pròxims dies es produeixi una "allau" de projectes presentats per part dels Ajuntaments de Balears, que podran acollir-se al citat fons impulsat pel president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i aprovat el passat 11 de desembre al Congrés dels Diputats amb l'abstenció del PP i ERC i l'únic vot en contra d'UPID.

Segons aquest fons destinat a dinamitzar l'economia en 2009 i que s'aplica en funció de la població, el consistori de Palma percebrà 62,8 milions d'euros i el de Calvià 8,4 milions, mentre que l'Ajuntament d'Eivissa rebrà 7,8 milions d'euros.

Els recursos del fons es destinaran a projectes i obres que no estiguin previstos en els Pressupostos municipals per a 2009, els quals deuran executar-se de manera immediata, licitant-se abans d'un mes des de la resolució d'autorització emesa per la Secretaria d'Estat de Cooperació Territorial.

Les obres hauran de realitzar-se al llarg de 2009 i haurà de justificar-se la seva finalització en el primer trimestre de 2010, si bé aquest termini podrà estendre's sis mesos més si hi ha una causa justificada.

Els nous treballadors que calgui contractar per a la realització dels projectes finançats amb càrrec a aquest fons hauran d'estar en situació legal de desocupació. L'Executiu central estima que l'aplicació d'aquesta iniciativa podrà generar la creació de 200.000 llocs de treball en 2009 per pal·liar els efectes de la crisi econòmica.