18 de octubre de 2019
 • Jueves, 17 de Octubre
 • 7 de setembre de 2009

  Els alumnes de Balears tornaran a les aules el pròxim dia 11 de setembre, d'acord amb la previsió al calendari escolar

  La Conselleria d'Educació no espera un increment molt pronunciat d'alumnes per al pròxim curs, tot i que alguns municipis, com Manacor o Llucmajor, mantindran el nivell alt d'escolarització dels últims anys

  PALMA DE MALLORCA, 7 setembre (EUROPA PRESS)-

  El Curs Escolar 2009-2010 començarà divendres que ve, 11 de setembre, a les Illes Balears, segons està previst al calendari escolar dels centres docents no universitaris de la Comunitat Autònoma al qual ha pogut accedir Europa Press. Aquest mateix dia començaran les classes els estudiants asturians, mentre que els últims a tornar a les aules seran els estudiants de Cantàbria, Catalunya, Extremadura i Múrcia, que ho faran dilluns, dia 14. La resta de comunitats seran més matineres, en obrir les portes entre el passat dia 3 de setembre i dijous 10.

  Concretament, Balears, de la mateixa manera que Astúries, estableixen el començament de les seves classes lectives en Infantil, Primària i Educació Infantil el dia 11 de setembre i acabaran el 18 de juny del 2010, amb de 175 hores lectives. Per part seva, els alumnes d'Educació Secundària obligatòria i Batxillerat iniciaran les activitats lectives aquest mateix dia, divendres que ve.

  A més, el dia 21 d'aquest mes, també començaran les seves classes a Balears els alumnes de les escoles oficials d'idiomes, escoles d'art, els cicles formatius de grau mitjà i superior i conservatoris professionals de música i dansa, mentre que el Conservatori Superior de Música i Dansa iniciarà el curs el dia 28 de setembre.

  NO S'ESPERA UN CREIXEMENT PRONUNCIAT D'ALUMNES

  La Conselleria d'Educació i Cultura ha confirmat a Europa Press que el nombre d'alumnes que tornaran a les aules en els pròximes dies serà més elevat que el del passat curs, quan es van matricular més de 154.000 escolars en els diferents nivells, si bé, ha precisat que "no s'espera un creixement massa pronunciat". Tot i això, van apuntar que "els primers dies de setembre seran determinant, en els que poden sorgir noves matriculacions d'última hora".

  Alhora, aquest departament del Govern ha avançat que els centres de Palma i Eivissa-Vila seran els que registraran el major augment d'estudiants, mentre que a Menorca s'espera un petit descens, "el que al final farà que ens moguem en unes xifres similars". En la Part [Forana], municipis com Llucmajor i Manacor mantindran un nivell d'escolarització més alt, tal com ve ocorrent els últims anys.

  Amb tot, la Conselleria que dirigeix Bárbara Galmès estima que el ritme de creixement aquest any serà inferior al qual estàvem acostumats en l'última dècades, quan l'afluència d'immigrants feia que les llistes d'escolarització en la Comunitat Autònoma augmentessin considerablement. En el curs passat es van incorporar 2.514 nous estudiants, mentre que un any abans aquesta xifra es va elevar fins a 6.000 nous alumnes.