20 de noviembre de 2019
14 de juliol de 2010

Els balears elegeixen a Chenoa i Rafa Nadal per anar-se'n de canyes, segons un estudi

PALMA DE MALLORCA, 14 Jul. (EUROPA PRESS) -

La cantant Chenoa i el tenista Rafa Nadal han estat elegits pels balears com els millors acompanyant per prendre unes cerveses en l'enquesta 'Amb qui te n'aniries de canyes?', que realitza Cervesers d'Espanya amb l'objectiu de conèixer qui són els personatges més populars de les Balears amb els quals ens agradaria compartir un costum tan arrelada com sortir de canyes.

Segons l'estudi, els balears es decanten pels cantants (66%) per prendre unes cerveses, seguits d'esportistes, que són citats pel 31% dels enquestats.

Així, els ciutadans de les illes han canviat de companys de canyes respecte al 2009. Així, Chenoa puja en el rànquing passant del cinquè lloc al capdavant d'una llista en la qual s'estrenen el també cantant David Tavare, en tercera posició, i la cantautora mallorquina María del Mar Bonet.

Pel que fa als esportistes, Rafa Nadal perd el lideratge i passa al segon lloc; mentre que el jugador de bàsquet Rudy Fernández es manté en la quarta posició.

LA CERVESA, UN PLAER IRRENUNCIABLE

L'estudi 'Plaers d'agost en temps de crisis', encarregat per Cervesers d'Espanya a Quota Research, assenyala que sortir a prendre unes canyes amb els amics i sopar amb els amics (64%) són per als balears plaers irrenunciables.

Tot i això, per a la majoria no resulta fàcil prendre una cervesa amb els personatges elegits. Així, nou de cada deu participants en l'enquesta ha afirmat sortir de canyes i el 88% dels enquestats ha manifestat compartir aquest moment amb els amics i companys de treball i el 12% amb la família o parella.

Com reflecteix l'estudi, al nostre país gaudim de la cervesa d'una forma específica, en un context social, acompanyats de la nostra gent i, si pot ser, amb una tapa o broqueta. En definitiva, fem un ús moderat i responsable lligat, a pautes d'alimentació mediterrànies. Concretament, el consum de cervesa durant 2009 ha estat de 50 litres per càpita, situant-se Espanya entre els països de la UE amb un dels consums més moderats.

ELS INTERNAUTES DECIDEIXEN EL COMPANY IDEAL

D'altra banda, la vuitena edició de l'enquesta 'Amb qui te n'aniries de canyes?' ha estat feta a través d'internet, concretament a través de la pàgina web de Cervesers d'Espanya. D'aquesta manera, s'ha obert la participació a tots els internautes que volguessin assenyalar qui és el company ideal per compartir unes canyes.

La cervesa és una beguda mil·lenària consum de la qual ha estat sempre present en la cultura mediterrània. S'elabora amb ingredients naturals com l'aigua, l'ordi i el llúpol; no conté greixos i aporta vitamines, minerals i altres substàncies amb propietats funcionals.