22 de octubre de 2020
20 de desembre de 2010

Els balears gastaran 219 euros en regals i joguines durant aquest nadal, un 8% menys que en 2009

PALMA DE MALLORCA, 20 Dic. (EUROPA PRESS) -

Els ciutadans de Balears es gastaran una mitjana de 219 euros en regals i joguines durant aquest nadal, fet que suposa un descens del 8% respecte a l'any passat --19 euros menys--, segons les dades de la Federació d'Usuaris i Consumidors Independents (FUCI).

Aquest informe assenyala que Balears serà la quarta comunitat amb major despesa per a regals i joguines, només superada en aquest aspecte per la Comunitat Valenciana, Catalunya i Madrid, que lidera aquest rànquing amb una mitjana de 225 euros.

En aquest sentit, Balears presenta una retallada semblant al del conjunt del país. Així, els espanyols preveuen destinar entorn de 206 euros a regals i joguines, un 8% menys que els 224 euros que van gastar de mitjana en 2009.

L'estudi de Fuci alerta que el preu de les joguines pot variar fins a un 18% en funció de l'establiment on es comprin.

En concret, durant la primera setmana de desembre FUCI ha realitzat una presa de dades en una trentena de joguines en diferents establiments (centres comercials i botigues especialitzades) per determinar les diferències de preus existents.

Després de l'anàlisi, aquesta Federació adverteix d'"importants diferències" en més de la meitat de les joguines analitzades, que poden arribar als 11 euros segons l'establiment elegit.

En aquest sentit, necessita que les variacions de preu assoleixen el 18%, i que les mateixes poden variar en funció del de l'edat a la qual van dirigits les joguines.

En concret, en joguines per a nadons, preescolar i videojocs és on es troben els majors preus 'ganxo', que "serveixen per atreure als clients cap a un producte determinat, tot i que pot ser que la resta d'articles estiguin a preus superiors respecte a altres establiments", indica FUCI.