24 de octubre de 2020
20 de desembre de 2010

Els balears van reciclar en el primer semestre de l'any 14.578 tones de vidre, segons Ecovidre

PALMA DE MALLORCA, 20 Dic. (EUROPA PRESS) -

Els balears van reciclar durant el primer semestre de l'any 14.578 tones de vidre, segons les últimes dades d'Ecovidre, que reflecteixen que en les passades festes nadalenques, entre desembre del 2009 i gener del 2010, cada balear va reciclar una mitjana de deu envasos de vidre, de manera que durant aquest període es van dipositar en els contenidors verds 3.652.432 quilos de vidre.

Així ho ha informat l'associació sense ànim de lucre Ecovidre, que ha assenyalat que el període pre-nadalenc, així com els dies festius i posteriors al Nadal, són dates de gran consum de productes envasaments en vidre. Per aquesta raó, és una etapa idònia per fomentar el reciclat d'aquest tipus de residus, per contribuir a la millora i respecte del medi ambient.

Des de l'associació van recordar que separar envasos com les ampolles, ampolletes i pots és un gest molt senzill, que permet reduir el consum d'energia, estalviar primeres matèries i disminuir els abocadors i la contaminació de l'aire.

Alhora, a l'hora de dipositar els residus en els contenidors cal evitar introduir envasos de porcellana, ceràmica o copes i vasos de vidre, així com taps, ja que empitjoren la qualitat del vidre i dificulten la fabricació de nous envasos.

Ecovidre és una associació sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d'envasos de vidre dipositats en els contenidors de tot Espanya. S'encarrega de gestionar la recollida selectiva d'envasos de vidre mitjançant la instal·lació de contenidors per facilitar la col·laboració ciutadana i garantint el seu reciclat.