18 de enero de 2020
 • Viernes, 17 de Enero
 • 29 de juliol de 2009

  Els Boines Verdes de les Balears celebren el seu 40 aniversari amb 1.700 guerrillers ensinistrats

  PALMA DE MALLORCA, 29 Jul. (EUROPA PRESS) -

  La Companyia d'Operacions Especials (COE) núm. 101 celebra avui el 40 aniversari de la seva creació, amb un acte commemoratiu que comença a les 11.45 hores en la Base General Asensio de Palma de Mallorca, després d'haver ensinistrat 1.700 guerrillers en aquest temps, entre oficials, suboficials i tropa.

  L'acte serà presidit pel Coronel Cap del Regiment d'Infanteria, Francisco Lanza Molla, i comptarà entre els assistents amb 130 antics guerrillers vinguts des de tots els punts d'Espanya, amb el primer capità de la companyia, l'avui coronel, Héctor Juan Moltó.

  La COE núm. 101 va ser fundada el 23 d'Agost de 1969 a la Base General Asensio de Palma. L'1 de gener de 1988 passaria a denominar-se COE 7, dissolent-se amb la nova organització de l'Exèrcit de Terra el 10 de maig de 1996.

  Durant els seus 27 anys de vida, la companyia de Boines Verdes mallorquina s'ha guanyat un merescut prestigi, per la intensitat, duresa i qualitat de la instrucció tant ètica, física com tècnica rebuda.

  Els guerrillers han estat entrenats en matèries tan dispars, però complementàries, com la topografia, els explosius, transmissions, tir, escalada, supervivència, defensa personal, combat en població, operacions aeromòbils, combat en aigua, submarinisme, operacions de guerrilla i contraguerrilla; forjant entre els seus components un esperit, caràcter i companyonia que reviuran el dia de demà.