26 de enero de 2020
 • Sábado, 25 de Enero
 • 3 de juny de 2009

  Els col·legis públics de Balears disposaran d'un ordinador per cada quatre alumnes i de pissarres digitals en 2011

  PALMA DE MALLORCA, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

  Totes les escoles públiques de Balears disposaran abans de 2011 d'un ordinador per cada quatre alumnes, pissarres i projectors digitals a cada aula, plataformes d'internet amb material didàctic per a professors i d'un portal de continguts per a les diverses àrees educatives. Actualment la ràtio és d'un ordinador per cada 14 alumnes, de manera que en el termini d'un any i mig s'haurà aconseguit multiplicar per 250 la presència d'aquestes eines informàtiques en els col·legis de l'arxipèlag.

  Les esmentades actuacions s'emmarquen en el procés d'informatització dels centres educatius de les Illes que ha emprès la Conselleria d'Educació i Cultura per al qual té previst invertir 27 milions d'euros. La fase inicial se centra a elaborar un estudi detallat de la situació de cadascun de centres de les Illes per adaptar-se als seus necessitats.

  L'objectiu final és que la xarxa pública educativa funcioni com aula digital, per a la qual cosa es tenen previst instal·lar zones Wi-Fi en tots els col·legis per abans del 2010, com pas fonamental per assegurar la connectivitat en totes les instal·lacions educatives.

  Així ho ha destacat avui la consellera d'Educació i Cultura, Bárbara Galmés, qui va visitar al costat del president de la comunitat balear, Francesc Antich, el Col·legi Públic Eugeni López de Palma per comprovar 'in situ' el desenvolupament de les proves que per avaluar l'eficàcia de la connectivitat amb diferents tecnologies Wi-Fi. En aquestes proves participen alumnes de primer i de cinquè de primària que han mostrat a les autoritats de les Illes amb exemples pràctics el maneig de les noves eines informàtiques.

  En aquest sentit, el president del Govern ha assenyalat que la introducció de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en l'ensenyament representa un projecte de futur, que transformarà els centres educatius.

  Alhora, ha manifestat que una de les "prioritats" del seu Executiu passa per adequar el món de l'educació a les noves tecnologies, el que suposarà una "verdadera revolució" en aquest àmbit. "No em cap cap dubte que per avançar cap a un nou model cal invertir en formació i en educació. Si tenim la nostra gent ben preparada podem arribar a arribar a tots els reptes que ens proposarem", ha sostingut sobre aquesta qüestió.

  Per la seva banda, la consellera ha assenyalat que l'objectiu que inspira aquest pla autonòmic és que els alumnes notin cada vegada menys diferència entre l'aula i les seves llars, on habitualment utilitzen les noves tecnologies. Per a aconseguir-ho, la Conselleria d'Educació té previst cablejar en 2009 i dotar a tots els centres públics de les mesures de cobertura necessàries per instal·lar un sistema de comunicació Wi-Fi, com fase prèvia a la posada en marxa del Pla de Modernització Tecnològica, anomenat EducaTIC.

  COL·LEGI PILOT

  Així, el CP Eugenio López és un dels tres centres que han estat seleccionats per portar a terme una sèrie de proves d'assaig amb diferents tecnologies per analitzar la seva resistència i eficàcia i poder seleccionar el model més adequat per procedir a la seva generalització a tots els centres de la comunitat autònoma.

  A l'acte també hi van assistir el director general de Personal Docent i coordinador del pla, Miquel Coll; el director general de Planificació i Centres, Miquel Martorell; el director general de Tecnologia i Comunicació, Antoni Manchado, i la directora del CP Eugenio López, Inés Burguera.