28 de febrero de 2021
4 de abril de 2008

Els comerciants de Mallorca creuen que les vendes el març van ser "clarament negatives" i "pitjors" que l'any passat

La patronal atribueix el poc poder adquisitiu dels clients els resultats negatius del mes de març

PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

Els comerciants de Mallorca creuen que les vendes del mes de març passat van ser pitjors que les del mateix mes de l'any anterior, amb especial incidència en els pobles de la Part Forana, on les vendes han anat encara pitjor, tal com assenyala un estudi elaborat per la patronal del Petit i Mitjà Comerç.

L'anàlisi ha estat elaborat a partir d'entrevistes a comerços minoristes de confecció, calçat i complements, associats a aquesta patronal, i procedents de 51 municipis de l'illa. Així, el 83 % dels comerços dels pobles de Mallorca opina que les vendes el mes passat van ser pitjors, una opinió que comparteix el 79 % dels enquestats de Palma.

La marxa del negoci en termes de vendes el mes passat ha experimentat, segons Pimeco, una posició "clarament negativa" respecte al mateix període del 2007, si bé respecte al mes passat (febrer 2008) la percepció negativa és més acusada a Palma (87 %) que en els pobles (50 %), malgrat el començament de la nova temporada primavera-estiu i a la coincidència de la Setmana Santa en la segona quinzena del mes.

En aquesta línia, la valoració global de l'activitat comercial del mes passat en el conjunt de Mallorca experimenta un descens d'1,1 punts respecte al mes de febrer i se situa en el valor més baix dels últims set mesos (4,4). A Palma ciutat, la valoració global de l'activitat comercial de març registra també una variació negativa d'1,9 punts respecte a febrer (4,1), mentre que a la resta de pobles de Mallorca l'esmentat indicador decreix quatre dècimes.

L'estudi conclou que la valoració global dels comerciants de Mallorca se situa per sota de la valoració mitjana de la temporada tardor-hivern 2007/2008. Tant a Palma com els municipis es registra la taxa de satisfacció dels últims set mesos.

Alhora, l'escassa disposició de compra derivada de l'aparent minoració dels recursos monetaris dels clients destinats a l'adquisició de béns personals, es considera com l'única causa dels resultats negatius de les vendes durant el mes de març.