12 de diciembre de 2019
 • Miércoles, 11 de Diciembre
 • 18 de maig de 2009

  Els concessionaris de les Balears començaran a donar l'ajuda de 1.000 euros a partir d'avui

  Esperen que el Govern se sumi a la proposta

  PALMA DE MALLORCA, 18 May. (EUROPA PRESS) -

  Els fabricants de cotxes començaran a facilitar les ajudes de 1.000 euros per vehicle que ha aprovat el Govern espanyol a partir d'avui. Una mesura que els concessionaris consideren encertada perquè donarà una mica d'oxigen al sector, asfixiat per la caiguda de les vendes. En aquest sentit, el president de l'Associació d'Empresaris d'Automoció de les Balears (Aseda), Miquel Pastor, ha expressat el seu malestar després de conèixer que el Govern ha decidit ajornar la decisió sobre si se sumarà a aquesta mesura.

  En declaracions a Europa Press, Pastor ha expressat la seva confiança que Balears accedeixi a aportar els 500 euros per vehicle, a l'entendre que el sector de l'automoció s'està veient molt perjudicat per la crisi, de manera que la mesura del Govern espanyol per dinamitzar la venda de vehicles resulta "molt necessària", si bé, al mateix temps, reconeix que (la mesura) ha nascut de manera "improvisada" i "sense el consens oportú", de manera que des de l'associació "s'entén", en part, que el Govern degui pensar-s'ho.

  Això no significa, va aclarir Pastor, que si finalment Balears no aporta l'ajuda es crearà malestar entre els venedors i fabricants de vehicles. A més, ha afegit, la decisió es rebria amb "molta estranyesa", perquè qualsevol mesura encaminada a impulsar l'economia, tot i que sigui des d'un sector específic com l'automoció, hauria de ser acollida. Balears acumula un estoc d'entre 10.000 i 15.000 vehicles sense vendre, de manera que, ha explicat Pastura, "els fabricants estan impacients per donar l'ajuda".

  En qualsevol cas, ha assegurat que si el Govern declina donar les ajudes, els compradors de les Balears comptaran sempre amb els 1.500 euros aportats pels fabricants i el Govern espanyol. Després de la reunió del Consell de Govern, la portaveu, Joana Barceló, ha manifestat que l'executiu autonòmic no rebutja sumar-se a aquesta iniciativa, a diferència del que ja han fet Catalunya, la Comunitat de Madrid i el País Basc, que ja han expressat la seva oposició a la mesura.

  Per la seva banda, el Govern va ajornar la setmana passada que comença la seva decisió sobre si se suma al pla d'ajudes de 500 euros destinades a promoure l'adquisició de vehicles, ja que ha d'estudiar les possibilitats econòmiques amb les quals compte per poder fer front a aquesta mesura, anunciada pel president de l'executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, tenint en compte que no estava prevista en els Pressupostos de la Comunitat Autònoma per a aquest any.

  La portaveu de l'executiu, Joana Barceló, ha manifestat divendres passat que "d'entrada", l'executiu autonòmic no rebutja sumar-se a aquesta iniciativa, a diferència del que ja han fet Catalunya, la Comunitat de Madrid i el País Basc, si bé ha insistit que s'han d'estudiar les condicions i la possible participació de les Balears.