25 de mayo de 2020
11 de desembre de 2008

Els conductors que sobrepassin la velocitat a la carretera de Sant Antoni passaran a disposició judicial a partir de dem

EIVISSA, 11 de desembre (EUROPA PRESS)

Els conductors que sobrepassin la velocitat a la carretera de Sant Antoni podran passar a disposició judicial a partir de demà ja que començaran a fer-se efectives les denúncies als vehicles que el radar detecti que presenten excés de velocitat.

Segons ha anunciat avui la Cap de l'Oficina Local de Tràfic d'Eivissa i Formentera, Ana García, aquesta és la carretera que té més volum de trànsit de les Pitiüses de manera que durant el mes de novembre es va efectuar un estudi de les dades registrats pel radar que va posar de manifest "excessos de velocitat molt preocupants" de manera que a partir de demà les denúncies es faran efectives.

García va recordar que les penes tant en el que a nivells d'alcohol com a excés de velocitat es refereix s'han incrementat i des del mes de desembre del any passat aquestes infraccions són un delicte penat amb multes de presó, tasques per a comunitat o retirada del carnet d'entre 1 i 4 anys. A més va assegurar que està previst instal·lar més radars en altres punts de les carreteres de les illes.

La cap de l'Oficina Local de Trànsit va assegurar, en declaracions a Europa Press, que a Balears 100 persones ja han perdut la vigència del carnet per la minva dels punts i altres 100 ja no els tenen i els seus expedients de tramitació de l'anul·lació dels permisos de conducció estan pendents d'execució.

Les xifres més preocupants són les referents al percentatge de morts en menors de 30 anys que s'ha incrementat en l'últim exercici i que "fa pensar en què fer pel que fa a formació i plantejar moltes coses com major presència d'educació viària en escoles". Una altra dada d'important transcendència és el referit als morts en accident de motocicleta i ciclomotor que "han baixat en l'àmbit nacional i romanen en tres a les Pitiüses".

CONTROLS D'ALCOHOLÈMIA

García també va al·ludir a l'increment de controls d'alcoholèmia que es va posar en marxa el passat dia 8 amb motiu de la proximitat al nadal, una tasca que "pretén impedir l'abús de l'alcohol amb motiu de les festes" i en què estan participant els diversos ajuntaments. Es tracta d'uns controls que s'incrementaran tant en horari de nit com de dia i "no de manera exclusiva en els llocs d'oci".

La campanya implica no només al conductor, com s'estava fent en anys anteriors amb lemes com "si beus no condueixis" sinó a tota la societat "perquè ningú deixi conduir al qual vegi beure", va esgrimir.

La cap de l'Oficina Local de Trànsit va recordar que amb 0,3 grams per litre en sang el risc de tenir un accident es duplica i que a partir de 0,8 el risc es multiplica per nou. A més, va recordar que les xifres de conductors que donen positiu en aquests controls "estan baixant tant en l' àmbit nacional com el balear degut a la major conscienciació". García va puntualitzar que a Eivissa aquests percentatges estan a l'alça respecte a Mallorca i Menorca "per d'oci les característiques pròpies i la condició d'illa".