7 de junio de 2020
12 de agost de 2008

Els Consells Insulars de Balears redacten un manifest conjunt per commemorar el Dia Internacional de la Joventut

PALMA DE MALLORCA, 12 d'agost (EUROPA PRESS)

Els Consells insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera van llegir avui un manifest conjunt amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Joventut, que aquest any tracta el tema del canvi climàtic, en un acte presidit pel conseller de presidència, Cosme Bonet.

Tot seguit, va començar la lectura del manifest a càrrec de cadascun dels consellers de l'àrea de Joventut de la resta de les esmentades institucions insulars: Margalida Font per Formentera, Mario Avellaneda per Eivissa, Joan Lluís Torres per Menorca i Josefina Ramis per Mallorca.

D'altra banda, es va aprofitar aquesta celebració per deixar patents la vàlua i el potencial de la gent jove i la intenció dels diferents Consells Insulars de treballar de manera conjunta per oferir als joves de les illes l'oportunitat de tirar endavant les seves iniciatives i, especialment, les relacionades amb el control del canvi climàtic.

En la lectura del manifest, es va destacar que les institucions han d'escoltar i deixar que els joves contribueixin a la política de la institució, també en els casos d'actuacions en relació amb el canvi climàtic. Per això, es va mostrar el compromís dels responsables de les institucions a donar més suport financer, educatiu i tècnic, de manera que la joventut pugui fer possible les aspiracions.

Aquest primer acte de celebració conjunta per part de les institucions insulars es va portar a terme a iniciativa del Consell de Mallorca, que va voler reunir a la resta de representants insulars en temes de joventut, i es preveu que cada any sigui un Consell el que organitzi aquest esdeveniment i ho aculli.

El Dia Internacional de la Joventut és una iniciativa de l'Assemblea de les Nacions Unides que se celebra cada any des de 1999, en què es va decidir que la commemoració d'aquesta jornada es dediqués cada any a un tema diferent. En el 2007, es va elegir com tema la lluita contra la pobresa des de la perspectiva dels joves.