21 de noviembre de 2019
14 de març de 2008

9-M.- Els diputats i senadors electes per les Balears recullen les seves actes a l'Audiència Provincial de Palma

PALMA DE MALLORCA, 14 de març (EUROPA PRESS)

Els diputats i senadors electes per les Balears en les passades Eleccions Generals van recollir avui les seves actes a l'Audiència Provincial de Palma de Mallorca, en un acte en el qual es van fer oficials les xifres finals de l'escrutini, per les quals el PSIB-PSOE va obtenir 209.451 vots i el PP 208.246 sufragis a Balears.

Després de l'acte, el diputat del PSIB-PSOE, Antoni Garcias, va manifestar que és "un orgull" per a ell recollir l'acta de diputat i va subratllar que, a partir d'ara, comença una tasca que va esperar sigui "fructífera" per a la Comunitat Autònoma i per als residents a Balears. "Estic molt satisfet que el PSOE hagi estat el partit més votat de l'arxipèlag" va sostenir.

Per la seva banda, la diputada del PP, Maria Salom, va agrair la confiança dels més de 200.000 votants que van recolzar la seva candidatura a les illes i va expressar el seu compromís amb l'arxipèlag "per defensar aquesta terra i millorar el finançament de l'illes", així com de defensar el projecte conjunt del PP.

Així, el nombre d'electors censats finalment va ser de 706.911, amb de votants de 477.662, amb resultat de 4.079 vots nuls i 6.026 sufragis en blanc.

En aquest sentit, els quatre diputats del PP són Maria Salom Coll, Enrique Fajarnés Ribas, Juan Carlos Grau Reinés i Maria Antònia Mercant Nadal. Per part seva, els socialistes que l'iran a la Cambra Baixa són Antoni Garcias Colla, Maria Gràcia Muñoz Salvà, José Manuel Bar Cendón i Miriam Muñoz Resta.

Pel que fa als senadors, per la circumscripció per Mallorca els populars són Joan Fageda Aubert i Joana Xamena Terrassa, mentre que pel [PSIB]-PSOE serà Javier Ramis Otazua.

A Menorca el senador s'ho va portar la coalició PSOE-EU-PSM-VERDS, amb la figura d'Artur Bagur Mercadal, mentre que en la circumscripció d'Eivissa i Formentera el senador correspon al socialista Pedro Torres Torres (PSOE+ExC).