24 de agosto de 2019
 • Viernes, 23 de Agosto
 • 15 de abril de 2009

  Els funcionaris es concentraran avui per exigir el desenvolupament de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic

  Els treballadors no descarten convocar una vaga dels serveis públics del país

  PALMA DE MALLORCA, 15 Abr. (EUROPA PRESS) -

  Els treballadors públics es concentraran avui davant de la Delegació del Govern com a forma de protesta pel fet que encara no s'hagi desenvolupat l'Estatut Bàsic del seu col·lectiu, norma que va sortir el 2007, i amb l'objectiu que la vicepresidenta primera del Govern central, María Teresa Fernández de la Vega, qui assumeix l'àrea de la Funció Pública des de la remodelació del Govern, reprengui aquest assumpte i "resolgui el problema".

  En declaracions a Europa Press, el secretari d'Acció Sindical de la Federació de Serveis Públics (FSP) d'UGT, Miguel Ángel Romero, va detallar que avui es portaran a terme concentracions per aquest motiu a la resta del país, actes que han estat convocats per CCOO, CSIF i UGT.

  Alhora, ha criticat que la fins ara ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, no ha efectuat "ni un sol moviment" en el desenvolupament de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i ha remarcat la necessitat que De la Vega "promogui elements de negociació col·lectiva" per al desenvolupament de la norma.

  Segons Romero, s'han de tractar assumptes com la carrera professional, els nous grups professionals o l'avaluació per a l'acompliment. Aquesta última, ha considerat, ha de ser una "eina per acabar amb la fama dolenta" dels treballadors públics.

  Alhora, el sindicalista es va referir al fet que últimament els serveis públics estan sotmesos a una "major tensió" a causa de a la crisi ja que els ciutadans "es donen de baixa" dels serveis privats i "passen al públic".

  Finalment, Romero ha remarcat que confia que De la Vega "entengui el problema" dels treballadors i que, en cas contrari, no descarten convocar una vaga dels serveis públics del país.