5 de marzo de 2021
14 de març de 2008

Els funcionaris de justícia insten el PSOE a complir la seva promesa electoral d'incrementar el diàleg social

EIVISSA, 14 de Març (EUROPA PRESS)

El responsable de Treball de CCOO a Balears, Javier Luna, va exigir avui al PSOE que compleixi amb el seu compromís electoral i incrementi el diàleg social impulsant una negociació real "i amb voluntat política" que doni resposta a les reivindicacions dels funcionaris de justícia del país que porten en vaga indefinida 34 dies.

Luna va recordar en declaracions a Europa Press que són més de 100.000 les actuacions judicials suspeses en tot el país i que a les illes el seu número es compte per milers, causa per la qual va instar als responsables polítics que convoquin "una reunió formal i seriosa" on es plantegin solucions efectives al conflicte.

Es tracta, segons va recordar, "d'igualar la situació de tots els funcionaris del país i de no permetre discriminacions salarials entre les Comunitats amb les competències transferides i les que no les tenen". Alguna cosa que Luna va considerar "senzill" i que va afirmar "no és una reivindicació abusiva com afirmen".

El responsable de Treball de CCOO va recordar que aquestes premisses estan implícites en la Constitució Espanyola "i no poden dilatar-se més", al que va recordar el Ministeri de Justícia que les eleccions ja han acabat i que és el moment que treballin de veritat per solucionar un conflicte "en què són els únics culpables".

A final d'aquest mes els funcionaris veuran aplicats els primers descomptes econòmics de la vaga en les seves nòmines, segons va lamentar Luna, qui va afirmar que des dels sindicats "estem intentant pal·liar d'alguna manera els seus efectes".

Luna va agregar que des del Govern Espanyol van obligar ahir a sortir "per la força" als 90 treballadors que s'havien tancat al ministeri, al que va afegir "no desistirem en nostre [empeño] de reivindicar els nostres drets davant de les administracions".

La creació d'una Taula Sectorial on es presenti una oferta econòmica que s'acosti a les reivindicacions dels treballadors és l'única sortida, segons responsables sindicals de CCOO, CSI-CSIF, UGT i STAG, els qui van lamentar "l'engany al qual s'està sotmetent a l'opinió pública quan des del Govern afirmen que s'ha rebutjat la seva creació". Javier Luna va recordar que la culpa d'aquesta situació i que la justícia "estigui fins i tot pitjor que abans és del Govern i no dels funcionaris".