19 de septiembre de 2020
11 de abril de 2019

Els metges d'Atenció Primària de Balears demanen "canvis estructurals" per dignificar el sector

PALMA DE MALLORCA, 11 Abr. (EUROPA PRESS) -

El Frum de Metges d'Atenció Primria de Balears, amb motiu de la celebració, aquest 11 d'abril, del Dia nacional de l'Atenció
Primria, ha destacat que aquest sector és "un dels pilars de la salut i el benestar de la població" grcies, "en gran manera, a l'esfor i el compromís que aquests professionals demostren".

En un decleg d'objectius que han presentat aquest dijous, el frum ha qualificat com "els principals problemes" dels metges que treballen en aquest sector "la sobrecrrega assistencial, la falta de recursos humans, la precarietat laboral i un finanament per sota del que els hi correspondria".

Així, assenyalen que per mantenir el sistema de salut basat en l'atenció primria, "són necessaris canvis estructurals" per poder desenvolupar una atenció primria "digna i de qualitat".

En el decleg, reivindiquen, entre altres coses, que es reconegui l'atenció primria com a "eix del sistema sanitari", que les agendes s'adecuen a una assistncia de qualitat, que es dignifiqui les gurdies i que els metges d'aquest sector liderin la presa de decisions relacionades amb l'organització i recursos sanitaris.