24 de mayo de 2019
 • Jueves, 23 de Mayo
 • 15 de maig de 2019

  Els museus de Balears se sumen al Dia Internacional dels Museus i a la iniciativa #MuseumWeek

  Els museus de Balears se sumen al Dia Internacional dels Museus i a la iniciativa #MuseumWeek
  CAIB - ARCHIVO

  PALMA DE MALLORCA, 15 May. (EUROPA PRESS) -

  Els museus gestionats per la conselleria de Cultura, Participació i Esports se sumaran a la celebració del Dia Internacional dels Museus i a la iniciativa per a la visibilització del paper de les dones en la cultura #MuseumWeek amb un programa d'activitats, segons ha informat la Conselleria en una nota.

  El Dia Internacional dels Museus es commemora cada 18 de maig des de l'any 1977 a tot el món amb l'objectiu de recordar el paper social que tenen els museus com a institució de conservació, investigació i investigació del patrimoni cultural.

  Aquest any, el lema entorn del qual es programen les activitats és 'Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició'. En aquest sentit, el Museu de Mallorca, el Museu de Menorca i el Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera oferiran un programa d'activitats especial.

  PROGRAMACIÓ

  Així, el Museu de Mallorca celebrarà aquest divendres la presentació de l'exposició 'El moble a Mallorca. Gòtic s. XIII-XVI. Vida quotidiana' i oferirà, el mateix dia, la representació de l'obra teatral 'Apicata' mentre que, l'endemà, celebrarà una jornada de portes obertes.

  Per la seva banda, el Museu de Menorca ha preparat per a aquest dissabte una visita guiada a les 'entranyes' del museu, una nit dels museus que comptarà amb un sopar que recrea la preparació d'un banquet en una casa noble del segle XVIII i, finalment, una 'nit a la romana' el dissabte 25 de maig.

  El Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb la inauguració de l'exposició temporal 'Els secrets del Puig de s'Argentera', que presentarà els principals resultats arqueològics sobre l'únic cas d'explotació minera de les Pitiüses. A més, durant la setmana del 14 al 19 de maig se celebrarà les portes obertes en el Museu Monogràfic del Puig des Molins, amb entrada gratuïta per a tots els visitants al Museu i a la Necròpoli del Puig des Molins.

  #MUSEUMWEEK, SOBRE EL LLOC DE LA DONA EN LA CULTURA

  Des de la Conselleria han detallat que el Museu de Mallorca i el Museu de Menorca s'han adherit, a través de les seves xarxes socials, a la celebració de la #MuseumWeek, que aquest any està dedicat al lloc que ocupa la dona en la cultura amb l'hastag #WomenInCulture.

  Es tracta d'un esdeveniment d'abast mundial que es desenvolupa a través de les xarxes socials i està coorganitzat per la UNESCO.

  Contador

  Para leer más


  Lo más leído