22 de octubre de 2020
20 de maig de 2008

Els pilots d'Air Nostrum desconvoquen la vaga prevista a partir de demà

Aquesta notícia anul·la l'anterior sobre els vols cancel·lats d'aquesta companyia

MADRID, 20 Maig. (EUROPA PRESS)

La Secció Sindical del SEPLA en Air Nostrum i l'aerolínia assoliren ahir a la nit un acord que ha permès la desconvocatòria de la vaga prevista a partir de demà, ha informat avui el sindicat de pilots.

Els pilots expliquen en un comunicat que aquesta decisió va ser adoptada després de la firma d'un acord amb l'empresa que "permet superar els principals esculls que separaven a les dues parts".

"Els pilots i la direcció d'Air Nostrum han acordat garantir l'estabilitat laboral de l'aerolínia mitjançant la firma d'un acord de pròrroga de l'actual conveni col·lectiu que garantirà la seva vigència per als pròxims dos anys", va assenyalar el SEPLA.

Alhora, el sindicat va destacar el seu "grau de responsabilitat", tenint en compte que des de la comunicació oficial de la vaga va esgotar totes les vies possibles per a [alcanzar] "fórmules de consens que permetessin desbloquejar el conflicte".

En aquest sentit, Air Nostrum havia acusat al SEPLA de convocar un atur "abusiu, desproporcionat i irresponsable". Per part seva, el sindicat va explicar que "el principal escull" entre l'empresa i el col·lectiu era "la falta de respecte demostrada per l'empresa cap a diversos drets recollits a l'actual conveni col·lectiu".

((HI HAURÀ AMPLIACIÓ))