24 de febrero de 2021
4 de abril de 2008

Els projectes visats experimentaran una "important caiguda" aquest any a Mallorca

PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

El gerent del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de les Balears, Lluís Rado, va vaticinar avui que en els pròxims mesos s'intensificarà la caiguda dels habitatges visats a Mallorca, una tendència que es va iniciar el mes de febrer passat, amb xifres que no es registraven des de finals de la dècada dels noranta, i que contrasten amb les dades desmesurats registrats els últims anys.

En declaracions a Europa Press, Rado va explicar que el descens dels projectes visats se'n va a mantenir durant tot l'any, el que evidència la disminució de l'activitat constructora que s'ha produït en tot el territori espanyol, inclòs Balears. Segons va afegir, al col·legi "es respira" aquesta tendència a la baixa que ha esquitxat de manera generalitzat a tot el sector.

Això es percep també en el fet que el temps mitjà de venda dels habitatges, tant usades com noves, s'ha duplicat a les illes en els últims mesos, dilatant-se des del termini habitual de quatre a sis mesos fins als deu o 12 que es necessiten actualment per vendre un immoble, segons dades facilitades a Europa Press pel Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària.

D'altra banda, dades recents assenyalen que el consum privat a Balears baixarà un punt percentual en 2008, al passar del 3,5 % registrat el 2007 al 2,5 % previst per al present any. Les illes són una de les autonomies que supera el descens mitjà a nivell general, xifrat en una baixada del 0,8 %, al passar del 3,2 % el 2007 a un 2,4 % previst per al present exercici.