9 de marzo de 2021
4 de abril de 2008

Els senadors del PP per les Balears es reuniran dilluns a Palma per abordar la creació de l'agrupació territorial

MADRID, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

Els tres senadors del PP per les Balears es reuniran dilluns a Palma per abordar si finalment poden constituir una agrupació territorial dins del Grup Parlamentari Popular en la cambra alta, segons va explicar a Europa Press la nova representant de les illes, Joana Xamena.

Després de la designació de Joan Huguet com a nou senador autonòmic per les Balears, els representants de l'arxipèlag del PP complien així el requisit de poder conformar aquesta secció dins del grup que atorga una sèrie de prerrogatives específiques en el funcionament de la Cambra.

Entre les seves funcions més destacades dels grups territorials, està la d'intervenir davant del Ple del Senat quan es tractin qüestions que afectin de manera especial a una o diverses Comunitats Autònomes, sempre que ho hagi acordat així el President del Senat i els portaveus dels grups parlamentaris. A més, podran participar en determinades reunions de la Junta de Portaveus, en concret les que debatin qüestions d'interès particular d'una determinada autonomia.

En l'anterior legislatura, els populars van poder crear un grup territorial al tenir quatre aforats per l'arxipèlag dins del Grup Parlamentari Popular al senat, i que va estar presidit per Antonio Marí Marí, senador per Eivissa en aquest període.