31 de octubre de 2020
20 de maig de 2008

Els sindicats acudeixen avui "expectants" a la reunió amb Educació en espera de negociar una oferta "satisfactòria"

PALMA DE MALLORCA, 20 May. (EUROPA PRESS) -

Els sindicats STEI, USO, FSIE, CCOO i UGT acudiran avui "expectants" a la reunió amb la Conselleria d'Educació per tractar de desbloquejar la situació de conflicte que ha portat a l'Escola concertada a convocar dues jornades de vaga per als dies 5 i 11 de juny per reivindicar millores salarials. "Necessitem propostes concretes. Si no, prosseguirem amb les mobilitzacions".

Així ho va manifestar, en declaracions a Europa Press, el secretari d'Ensenyament Privat del STEI, Paulí Aguiló, qui va indicar que en el cas que la Conselleria no anunciï una nova oferta, "com a mínim exigirem saber cap a on va la negociació", ja que el missatge llançat fins avui "no és satisfactori", referint-se a la falta de pressupost que argüeix el departament de Bàrbara Galmés per justificar l'ajornament del pagament dels endarreriments i de l'equiparació salarial amb el personal interí de l'escola pública.

Aguiló va recalcar la necessitat que es convoqui la taula de negociació, on consensuar un acord "seriós" i "oficial", i va confiar que el Govern estigui perfilant una proposta "diferent" que permeti desbloquejar les mobilitzacions i les dues jornades de vaga, de les quals demà informaran a la Delegació de Govern.

"Esperem que el Govern iniciï un camí en el qual hagi voluntat negociadora d'arribar a un acord", va recalcar el secretari del STEI, que es va mostrar caut a l'hora de vaticinar un resultat de la reunió de demà.

Els sindicats reclamen al Govern el compliment de l'esborrany presentat a la taula sectorial d'educació el passat set de febrer, en què s'assenyalava que el gener del 2009 els professors de l'escola concertada cobraran 80 euros (corresponents a endarreriments), i augments progressius anuals perquè en 2010 pugui fer-se efectiu l'augment de 120 euros, que és la xifra que reclama aquest sector per equiparar-se amb els interins de l'escola pública.

Tot i això, Aguiló va recordar que el passat 22 d'abril la Conselleria els va comunicar que "s'endarreria un any" el pagament dels endarreriments i els augments progressius. "És inacceptable aquest endarreriment, quan hi ha hagut diners per a altres col·lectius", van assenyalar des del STEI, referint-se a altres sectors professionals que han aconseguit les seves demandes després de diverses jornades de vaga i negatives inicials de l'administració.

Els sindicats estan convocats aquesta tarda a la seu de la Conselleria d'Educació, on seran rebuts pel director general de Planificació i Centres, Miquel Martorell.