20 de noviembre de 2019
 • Martes, 19 de Noviembre
 • 14 de juliol de 2010

  Els sindicats decideixen iniciar mobilitzacions el pròxim dia 30, després de trencar relacions amb el Govern

  Després de la concentració del 30 de juliol, els actes de protesta es reprendran el 10 de setembre

  PALMA DE MALLORCA, 14 Jul. (EUROPA PRESS) -

  Els sindicats UGT, CCOO i STEI han acordat aquest dimecres el calendari de mobilitzacions després d'haver trencat relacions amb el Govern en matèria de funció pública perquè considera que no hi ha cap "interlocutor vàlid" en aquesta institució i han decidit que el primer acte de protesta sigui una concentració davant del Consolat el pròxim 30 de juliol.

  Segons ha explicat el secretari del sector d'Administració Pública d'UGT, Jordi Crehuet, a Europa Press, després d'aquesta concentració de finals de mes, els actes no es reprendran fins al 10 de setembre, i es prolongaran fins al 26 de novembre.

  En concret, haurà actes respecte del Consolat de Mar els dies 30 de juliol; 10 i 24 de setembre; 8 i 22 d'octubre; i 5 i 19 de novembre. A més, es portaran a terme mobilitzacions davant de diversos departaments de l'executiu com la Conselleria d'Economia i Hisenda -17 de setembre-, d'Innovació, Interior i Justícia -1 d'octubre-, Turisme i Treball -15 d'octubre-, Educació i Cultura -29 d'octubre-, Conselleria de Medi Ambient, Mobilitat i l'Escola d'Administració Pública -12 de novembre- i la Conselleria de presidència -26 de novembre-.

  Tot i això, el calendari podrà ser modificat per la comissió permanent, composta pels tres sindicats, que es reunirà cada quinze dies per avaluar el procés i decidir les possibles modificacions. A més, valorarà la possible incorporació d'altres sectors o sindicats.

  Segons expliquen les organitzacions sindicals en un comunicat conjunt, l'única excepció a la ruptura de les negociacions amb l'administració és el desenvolupament de l'Oferta Pública d'Ocupació del 2008 del personal laboral, sobre la qual volen acabar l'últim tràmit de la negociació, ja que aquesta es troba "molt avançada" i suposa l'oferta de llocs d'ocupació.

  Els sindicats subratllen que aquest calendari està justificat en l'"absoluta falta de credibilitat" que els mereix el Govern, així com perquè aquest hi hagi "obviat de manera reiterada" els canals formals de negociació "trencant de manera unilateral i vergonyosa els acords signats".

  Alhora, incideixen que tot això suposarà la pèrdua progressiva de la qualitat dels serveis públics, així com de la gestió de l'administració cap a la ciutadania.

  Aquestes centrals sindicals ja van reunir divendres passat a un centenar de delegats respecte del Consolat de Mar, entre les 10.00 i les 11.00 hores, en senyal de protesta per l'"incompliment, anul·lació o modificació dels acords signats amb el Govern". A més, la reunió de demà estava previst realitzar-lo dilluns passat però ha estat ajornat fins a aquest dimecres a les 09.30 hores.

  UGT, CCOO i STEI van exigir al president del Govern, Francesc Antich, la dimissió de Manera i Costa, a causa que, segons han censurat, els sindicats ja no poden continuar negociant amb els dos consellers, ja que "no ens podem fiar que qualsevol acord tingui validesa d'aquí a quinze dies", tenint en compte que l'Executiu balear "ha aparcat la Llei de Funció Pública" i ha imposat de manera "unilateral" una sèrie de mesures de retallada de sous i d'eliminació de places no cobertes sense haver convocat les taules de negociació amb els sindicats.