27 de febrero de 2021
4 de juny de 2008

Els sindicats exigeixen el tancament "immediat" de la Comissaria d'Eivissa per la seva situació de "ruïna"

EIVISSA, 04 de Juny (EUROPA PRESS)

El secretari local de la Confederació Espanyola de la policia, Carlos Muñoz, ha afirmat avui que els sindicats treballen per exigir el tancament "immediat" de la Comissaria d'Eivissa després del seu qualificatiu per experts en riscos laborals "del pitjor d'Espanya" i haver estat tipificada de "ruïna".

En declaracions a Europa Press, Muñoz va agregar que si mentre es construeixen unes noves instal·lacions que s'adeqüin "dignament" a les necessitats d'agents i població, "se'ns ha d'enviar a unes oficines de lloguer per exercir el nostre treball, de manera que aquesta possibilitat no suposaria cap problema als oficials".

Una petició que es basa en la informació que analitza el Consell Nacional de Riscos Laborals, mitjançant reportatges fotogràfics, als quals es summa la visita de tècnics del Ministeri fa poc per a l'elaboració d'un informe de l'auditoria efectuada, on es reflecteixin les carències greus que pateix l'esmentada infraestructura. Segons Muñoz, aquesta premissa que està prevista pel Reial decret del 2006 del Cos Nacional de Policia en el seu article 5, "s'oposa que les forces de seguretat treballin en una situació tan vulnerable".

Així, Muñoz va lamentar que els problemes de la Comissaria d'Eivissa no siguin només de tipus estructural sinó que afectin també a les seves plantilles, ja que són 40 els agents que han demanat el trasllat en l'últim concurs deixant un cos que hauria de tenir 280 policies en 194, "si se'ls sumen els tres efectius que arribaran pròximament a l'illa".

"Aquests fets es produeixen no només perquè treballem en unes condicions insalubres, sinó per la carestia de vida de l'illa, l'absència d'un plus d'insularitat i la falta d'estabilitat de les nostres carreres professionals", va assegurar el secretari local de la Confederació Espanyola de la policia.

D'altra banda, Muñoz va lamentar els "rumors" que circulen a la Comissaria al voltant de les reestructuracions de grups, canvis de caps, impossibilitat per especialitzar-se en alguna cosa, falta de gestió, i ineficàcia per motivar als agents "que està influint en la nostra capacitat de treball i que es demani cada vegada més, un altre destí". Sobre aquesta qüestió va recordar que altres 40 agents més tenen pendent que s'aprovi per concurs el seu canvi de destí.

"La falta d'intèrprets en la Comissaria, l'absència de material com guants antitalls armilles antibales, o material d'oficina, així com uniformes, són altres de les carències ressaltades pels sindicats que exhibeixen la incorrecta gestió econòmica que s'està fent dels pressupostos per a aquesta matèria", va concloure.