31 de marzo de 2020
25 de febrer de 2008

Els taxistes d'Eivissa celebraran una assemblea amb representació nacional prèvia a l'inici de la vaga indefinida

EIVISSA, 25 Feb. (EUROPA PRESS) -

El president de l'Associació de Taxistes d'Eivissa, José Serafín, ha anunciat avui, en declaracions a Europa Press, que aquest divendres els titulars celebraran una assemblea a Eivissa a la qual assistiran representants de l'àmbit nacional, com a cita prèvia a la vaga indefinida del sector que començarà divendres, 29 de febrer.

Segons Serafín, "es tracta d'un problema que tenia solució des del principi i sobre el qual hi ha hagut moments en els quals semblava que s'estava assolint un acord, tot i que a última hora s'ha fet el que el conseller de Mobilitat, Albert Prats volia".

Motiu pel qual va afegir que els autònoms es defensen amb l'eina que tenen, "les aturades". El president de l'Associació de Taxistes va matisar que són aquests professionals els qui donen la cara davant de turistes i clients "ja que no hi ha un altre mitjà de transport, eficient a l'illa".

Pel que fa als autònoms que treballen a Eivissa tot l'any, Serafín va avançar que "no volen aquesta mesura, perquè perden els seus drets, sinó que demanden llicències anuals".

El representant dels autònoms va agregar que "des del Consell s'està fent creure als assalariats que no tenen per què deixar de treballar amb els titulars", i va afegir que s'està exposant que, d'adquirir aquestes llicències temporals, els assalariats podrien contractar a altres persones perquè les explotessin, alguna cosa que és, segons Serafín, "completament il·legal".

Es tracta d'una problemàtica que, per al portaveu dels taxistes titulars, preocupa no només en l'àmbit nacional sinó també en l'europeu.

Segons Serafín, els autònoms han sol·licitat la dimissió de Prats en aquest assumpte, a causa que, ha afirmat, "està incapacitat per portar a terme les negociacions". Per aquesta causa, va demandar que prengui el comandament d'aquestes negociacions el president del Consell Insular, Xicu Tarrés, i "si aquest no és capaç de resoldre-ho, que vingui el president del Govern, Francesc Antich", va afegir.