26 de mayo de 2020
19 de setembre de 2008

Els tècnics de l'IMOV inspeccionaran des d'avui l'ocupació de les vies públiques muntats en bicicleta

PALMA DE MALLORCA, 19 de setembre (EUROPA PRESS)

Els tècnics de l'Institut Municipal de Coordinació d'Obres Viàries (IMOV) inspeccionaran "des d'avui mateix" l'ocupació de les vies públiques de la capital balear muntats en bicicleta, gràcies a un conveni de col·laboració entre l'entitat i la Societat Municipal d'Aparcaments de Palma (SMAP), que promou l'ús de la bicicleta per la ciutat.

Així ho va expressar avui en roda de premsa, el regidor de l'àrea d'Infraestructures, Interior i Salut de l'Ajuntament de Palma, Francisco Donate, qui va expressar que es tracta d'una iniciativa amb la qual es pretén "donar exemple" als ciutadans, ja que la bicicleta constitueix un mitjà de transport "alternatiu" al cotxe.

D'aquesta manera, els inspectors de l'IMOV deixaran els seus cotxes en els pàrquings del SMAP, "preferiblement en els de la perifèria" --Sa Riera, Santa Pagesa, Carrer Manacor--, on se'ls facilitarà una bicicleta perquè els seus desplaçaments per la ciutat siguin "més dinàmics".

A més, Donate va sostenir que es tracta d'una iniciativa amb la qual es pretén estalviar combustible, minimitzar la contaminació de la capital balear, al mateix temps que reduir "considerablement" el trànsit a Palma.

Per la seva banda, el regidor de l'àrea de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Joaquín Rodríguez, va apuntar que aquesta iniciativa sorgida des del Consistori pretén "ser un exemple clar" pels ciutadans que la bicicleta "és la millor opció" per moure's pels carrers de la capital balear.

Finalment, va recordar que l'any que ve des del Consistori es vol decretar 'Any de la Bicicleta a Palma', promovent així una ciutat més "sostenible", i una ciutat més accessible per tots els residents del municipi.