17 de octubre de 2019
 • Miércoles, 16 de Octubre
 • 9 de juliol de 2008

  Els turistes britànics volen fer moltes activitats en les seves vacances, però piscina i esport perden atractiu

  Un 25 % dels visitants procedents del Regne Unit opta per agregar un bon llibre a l'equipatge

  PALMA DE MALLORCA, 9 Jul. (EUROPA PRESS) -

  Els turistes britànics que arriben a Espanya volen fer moltes activitats durant les seves vacances, però la piscina i els esports en general estan perdent atractiu per a ells, davant de la lectura, que va en augment, ja que un 25 % d'ells es decanten ja per agregar un bon llibre al seu equipatge, segons un recent estudi de l'operador turístic Thomas Cook.

  Així, un 39 % dels visitants procedents del Regne Unit vol tenir unes vacances plenes d'activitat, ressaltant els escocesos i els procedents del Nord d'Anglaterra, amb un 45% i un 41%, respectivament. Tot i això, només un 22% escull relaxar-se en una piscina entre les seves opcions i, en el cas de l'esport, el volum se situa en el cinc %.

  L'enquesta del majorista de viatges, que és un dels principals emissors de turisme britànic cap a Espanya, revela també que, en un 34 % de casos, mostren interès per passar les seves vacances en una illa tropical; mentre que un 19% prefereix un creuer i un 11% un safari. Només un cinc % del total elegiria la costa britànica com primera opció.

  I, tot això, per fugir del treball i de la quotidianeitat, en un 27 % dels casos; mentre que un 7% d'ells ho fa per deixar endarrere la crisi creditícia. Sorprenentment, l'enquesta de Thomas Cook reflecteix que només un 19% dels britànics viatja en aquesta època de l'any per escapar -se dels estius inestables del seu país, quan sempre s'havia considerat una de les principals causes.

  A més, l'estudi apunta que la majoria d'ells vol anar-se'n de vacances amb la seva parella, la seva família o amics. Però no tots els enquestats són sociables en la mateixa mesura, ja que un vuit % afirma que, de poder elegir, se n'aniria de viatge sol. I no, la majoria no escolliria a un famós com acompanyant, tot i els tòpics, perquè es confessen 'romàntics'.

  Sobre els objectes que consideren imprescindible incloure a l'equipatge, un 11 % de les britàniques citen el necesser, respecte de l'un % dels homes; sent els més lligats a aquest element els turistes procedents de la regió de Midlands i del sud-est. Un altre 11% va situar en primer lloc el telèfon mòbil, tot i que hi ha algunes diferències --14% els del nord-est, 7% els escocesos--. A més, un cinc % va considerar més important el ipod.