15 de noviembre de 2019
14 de gener de 2009

Els Verds donen suport al la petició de retirada del crucifix de la Sala de Plens de l'Ajuntament de Palma de Mallorca

PALMA DE MALLORCA, 14 de gener (EUROPA PRESS)

El partit Els Verds dóna suport a la petició de retirada del crucifix que presideix la Sala de Plens de l'Ajuntament de Palma, que ha fet fa poc un grup de ciutadans, atenent als principis de laïcitat propis d'un estat no confessional, que seran defensats per la regidora d'Habitatge, Magdalena Palou, segons una nota difosa avui per la formació.

En el comunicat, s'invita el consistori palmesà a "donar resposta" a la petició formulada per aquests veïns sobre la desaparició de símbols religiosos d'un espai institucional, d'un municipi en el qual estan representats diferents credos, i en què també resideixen veïns que no professen cap, van citar, a manera d'exemple de la societat plural que avui és Palma.

Els Verds van considerar que no és una justificació, per a la permanència del crucifix a la Sala de Plens, la tradició o el fet que el catolicisme sigui la religió majoritària a la capital balear. I, a aquest respecte, van recordar que la situació actual no s'ajusta al principi de separació dels àmbits polític i religiós.