22 de octubre de 2020
20 de maig de 2008

Emaya comença avui les obres per dotar dels serveis d'aigua i clavegueram d'una part d'Establiments

PALMA DE MALLORCA, 20 May. (EUROPA PRESS) -

L'empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya) va desplaçar ahir al matí al Camí de Can Florit, en la barriada palmesana d'Establiments, la maquinària necessària per començar avui les obres de dotació dels serveis de subministrament d'aigua potable i clavegueram sanitari a aquesta zona urbana de Palma.

Les tasques d'obertura de la canalització, s'han endarrerit fins demà, dimarts, amb motiu de la intensa pluja que ha caigut al llarg de la jornada.

Amb aquesta actuació, Emaya té la intenció de solucionar un "vell problema" d'aquesta barriada, com ho era l'elevat risc de contaminació de les cisternes particulars, que proveïen d'aigua per al consum domèstic als habitatges, per possibles filtracions d'aigües residuals provinents dels fossats sèptics.

Així, aquesta actuació arriba després de la reunió mantinguda per la presidenta d'Emaya, Cristina Cerdó, amb els residents del Camí de Can Florit.

Amb aquesta actuació, l'Empresa Municipal soluciona un problema de salut pública i d'impacte ambiental i alhora permet adaptar a la zona als nous temps, dotant-la d'un servei modern de subministrament d'aigua potable i d'evacuació de les aigües residuals. Aquestes obres, que afecten unes 50 habitatges d'Establiments, tindran una durada no superior als sis mesos i compten amb un pressupost total d'execució de 784.518 euros.

Així, el projecte iniciat consta de tres eixos fonamentals: dotació de la zona d'una xarxa d'aigua potable, d'una xarxa de clavegueram i d'una estació d'impulsió d'aigües residuals.

La xarxa d'aigua potable comença com continuació al tram existent al carrer Molí donis Compte ramificant-se cap al camí de Can Florit, amb una longitud total de 734 metres. Completen aquesta instal·lació dos hidrants contra incendis i vuit boques de reg.

Alhora, la xarxa de clavegueram està formada per un col·lector principal al carrer Molí donis Compte, amb un 'ramal' en el Camí de Can Florit, al qual aflueixen diversos subramals, sent la seva longitud total de 774 metres. Completen aquesta instal·lació 26 pous de registre per afavorir l'accés des de la superfície.

La dotació de la zona d'aquesta última conducció fa necessària la construcció d'una estació d'impulsió d'aigües residuals per enllaçar aquest cabal amb el col·lector de a peu Molí donis Compte. Aquesta estació constarà de dues bombes impulsores, una d'elles de reserva.