8 de marzo de 2021
4 de abril de 2008

Empresaris balears contacten amb Gadair davant de la "passivitat" del món empresarial català per la compra de Spanair

BARCELONA, 4 d'abril (EUROPA PRESS)

Empresaris de les Balears han iniciat contactes amb Gadair per recolzar la compra de l'aerolínia Spanair "davant de la passivitat del món empresarial català", que no s'ha mobilitzat per crear un gran grup aeri a Catalunya.

Segons fonts pròximes a l'operació, els empresaris balears "no volen desaprofitar" l'oportunitat de crear un grup aeronàutic catalano-balear, pel que s'han posat en contacte amb Gadair per reforçar la seva oferta per Spanair.

Aquests contactes s'han començat a materialitzar ja, i algun dels empresaris ha mantingut trobades amb el president de Gadair, Santiago Sánchez Marín, que ha viatjat a les Illes Balears per reunir-se amb els interessats.

Gadair està competint per la compra de Spanair amb Iberia, l'oferta de la qual assoleix els 300 milions d'euros i preveu assumir el deute de l'empresa, i amb el fons Longstock Financial Group, la inversió del qual puja als 450 milions.

El fons portuguès va fer una primera oferta sobre Spanair al costat de Gadair, però algunes discrepàncies van provocar la dissolució d'aquesta aliança, el que ha donat com a resultat que ara tant Longstock Financial Group com Gadair licitin per separat per l'aerolínia encara pertanyent al grup SAS.