15 de noviembre de 2019
14 de juliol de 2010

Endesa comença la formació als seus treballadors per a la instal·lació dels nous comptadors intel·ligents

PALMA DE MALLORCA, 14 Jul. (EUROPA PRESS) -

Endesa a Balears ha iniciat els cursos de formació per a la instal·lació dels nous telecomptadors als seus treballadors. Així, un total de 1.000 dispositius es posaran en marxa durant el mes de juliol al Coll d'en Rebassa i altres 7.000 s'instal·laran entre els pròxims mesos de setembre i desembre a les zones de Camp Redó i Cas Capiscol.

En un comunicat, la companyia ha informat que la posada en servei d'aquest telecomptador suposa el punt d'arrencada per a la substitució massiva dels antics comptadors en els domicilis, a través del pla de telegestió que Endesa ha iniciat per als seus més de 13 milions d'abonats durant els pròxims sis anys. El pla desenvolupat per Endesa suposarà una inversió de més de 1.600 milions d'euros, que generaran unes 2.000 ocupacions directes.

Gràcies a aquest pla, la companyia s'avança en tres anys al termini establert per complir amb la legislació europea i espanyola en aquesta matèria, i es col·loca en l'avantguarda tecnològica de les futures xarxes intel·ligents (Smarts Grids).

La telegestió permetrà al client conèixer les dades del seu consum elèctric de manera gairebé instantània, pel que tindrà la possibilitat d'escollir les millors tarifes per als seus necessitats energètiques i planificar el seu consum. A més, totes les operacions d'alta, baixa, reconnexions, control de potència i canvis de tarifa es podran fer de manera remota i immediata.

Segons Endesa, la telegestió ofereix avantatges també per al sistema elèctric, ja que proporciona informació fiable i constant sobre el comportament de la xarxa, cosa que permet una millor presa de decisions d'explotació; millora l'eficiència global del sistema elèctric i podrà evitar sobrecàrregues; contribueix a disminuir les pèrdues de distribució; i afavoreix la gestió de la demanda energètica, contribuint a l'eficiència energètica i a la reducció d'emissions de CO2.

Gràcies a la instal·lació dels telecomptadors, els clients podran gaudir de les futures aplicacions comercials i de gestió que arribaran en la pròxima generació de xarxes elèctriques. D'aquesta manera, Endesa està donant un primer pas efectiu cap a les xarxes intel·ligents.

COMPTADORS DE NOVA GENERACIÓ

Endesa ha començat a treballar en el projecte en 2002, davant del necessitat d'aplicar la telegestió als clients domèstics (contractes amb potència inferior o igual a 15 KW) perquè puguin planificar de manera eficient, flexible i exacta els consums elèctrics. El 2007 i 2008 es van realitzar les primeres proves pilot amb 12.000 clients a Andalusia i Catalunya, que han permès a Endesa ser la primera empresa espanyola a desenvolupar originàriament un sistema de telegestió segons les directives espanyoles i europees en aquesta matèria.

La companyia, aprofitant l'experiència i coneixement d'Enel (que ja utilitza satisfactòriament un sistema de telegestió semblant per més de 32 milions de clients a Itàlia), ha desenvolupat una nova generació de comptadors basada en l'última tecnologia disponible i s'ha avançat al termini que marca la legislació per a la seva implementació massiva.

La instal·lació del nou comptador es realitzarà sense molèsties per als clients i d'una manera senzilla, ja que no necessita d'obres. A més de l'equip que s'instal·larà en el domicili particular dels abonats, Endesa col·locarà a tots els seus centres de transformació de baixa tensió un sistema anomenat "concentrador" que gestionarà els comptadors de manera automàtica i remota comunicant amb ells a través de la pròpia xarxa elèctrica i utilitzant un protocol de comunicacions PLC (Powerline Communications).

El sistema de telegestió d'Endesa ha estat reconegut fa poc amb el premi 'European Utilitat Awards' al congrés Metering Europe 2009 a la categoria Business Performance, projectes que milloren el negoci. El guardó ve a confirmar la tecnologia d'avantguarda del projecte de telegestió, l'únic d'implantació massiva en marxa a Europa.