6 de abril de 2020
17 de març de 2008

Escola Catòlica lliurarà demà al Govern més de 2.000 firmes per a la creació d'un Decret per a les guarderies

PALMA DE MALLORCA, 17 de març (EUROPA PRESS)

Escola Catòlica de les Balears, en representació de les més de 150 guarderies i escoles infantils privades de les Balears, lliurarà demà més de 2.000 firmes en suport del col·lectiu i perquè el Govern faci un Decret de regulació del gremi per afavorir el seu treball "en lloc d'impedir-ho".

Segons un comunicat emès avui per l'organisme, la presidenta d'Escola Catòlica, Marta Monfort, i la presidenta de la Federació d'Escoles Infantils de Pimeb, Francisca Picornell, seran les encarregades de fer lliurament de les més de 2.000 firmes.

Per a Escola Catòlica de les Balears el nou decret que prepara el Govern pel que es regula l'educació infantil de zero a tres anys i que obligarà a les guarderies a integrar-se a la xarxa educativa, suposarà la desaparició de més de 150 centres d'aquest tipus a l'arxipèlag.

Actualment hi ha a Balears més de 300 guarderies --de les quals 150 estan afiliades a les patronals majoritàries-- que no formen part de la xarxa educativa, perquè fins a la creació d'aquest decret no era obligatori per llei.

Així, amb el nou decret, totes aquestes guarderies hauran d'integrar-se a la xarxa educativa, el que suposarà, segons Escola Catòlica, una important inversió per als centres a l'hora d'adaptar-se a la mateixa i complir els requisits exigits, el que converteix aquests centres en "antieconòmics" i els aboca a la desaparició.