12 de agosto de 2020
20 de octubre de 2008

Espinosa admet contactes amb Alemanya i Regne Unit per la llei de Costes però nega pressions

Insisteix que el Govern continuarà amb el procés de delimitació i donarà més informació als afectats

LUXEMBURG, 20 Oct.. (EUROPA PRESS)

La ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, va admetre avui que el Govern ha mantingut contactes amb Alemanya i El Regne Unit per informar-los sobre l'aplicació de la llei de Costes però va negar que aquests països hagin exercit pressions per defensar als seus ciutadans de les expropiacions d'habitatges construïdes a la platja.

"Hi ha reunions on se li ha explicat als ambaixadors o a alguns representants de persones que estan vivint a Espanya amb nacionalitat o alemanya o d'altres països on se'ls ha explicat el contingut de la llei. Però en cap moment han existit pressions ni moltíssim menys", va explicar Espinosa a l'entrada de la reunió de ministres de Medi Ambient de la UE.

Espinosa va explicar que el Govern està decidit a seguir amb el procés de delimitació de la costa, que actualment es troba en el 82% del total, tot i que ha reconegut que és difícil estimar en quant temps conclourà perquè alguns expedients estan sent objecte de procediments judicials. "En qualsevol cas, seguirem amb la llei i mantenint el respecte al que és el domini públic marítim terrestre", va assegurar.

Va ressaltar que existeix molta "desinformació" entre la ciutadania sobre el contingut de la llei i que això crea "determinades angoixes o situacions d'inestabilitat que no es poden estar consentint". Per aquesta raó, va anunciar que el Govern augmentarà la informació sobre la llei de Costes, que data de 1988.

També va insistir que existeix una gran varietat de casos de construccions sobre la platja afectades per la llei. "Algunes són edificacions anteriors a la llei, per tant tenen el seu suport a la llei, i després hi ha altres que són construccions il·legals fetes en domini públic i que no tenen cap emparo", va apuntar.

Un altre "tercer bloc" de construccions no està dins del domini públic marítim terrestre sinó en l'anomenada zona de protecció. Per això, Espinosa va dir que no es pot generalitzar. "Això cal veure expedient a expedient i d'aquí la nostra necessitat d'informació perquè la gent sàpiga que estem parlant en cadascuna de les situacions", va afirmar.