15 de noviembre de 2019
 • Jueves, 14 de Noviembre
 • 24 de setembre de 2009

  Esquerra demanarà al Congrés la regeneració "urgent" de la platja de Cala Agulla sense extreure sorra de Banyalbufar

  PALMA DE MALLORCA, 24 Sep. (EUROPA PRESS) -

  El diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, presentarà una Proposició No de Llei a la cambra baixa per instar al Govern que porti a terme de manera "urgent" la regeneració de la platja de Cala Agulla, de tal forma que pugui descartar-se la possibilitat que la Demarcació de Costes ho faci transportant la sorra dels fons marins pròxims a Banyalbufar.

  En un comunicat difós avui, la formació ha explicat que el diputat remarcarà que la regeneració ha de realitzar-se amb paràmetres de sostenibilitat i menor impacte ambiental per a la zona, "i això és possible" ja que així ho estableix l'estudi alternatiu de la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient.

  El partit ha fet aquest anunci arran de la intenció de Demarcació de Costes d'utilitzar arenes procedents dels fons marins pròxims a Banyalbufar a fi de regenerar Cala Agulla, "fent cas omís" al posterior estudi alternatiu de la Conselleria.

  Mentrestant, el president d'Esquerra a Balears, Joan Lladó, va mostrar la seva oposició al transport de la sorra amb vaixells des de Banyalbufar ja que "no podem desvestir un sant per vestir a un altre". Alhora, va recalcar que l'extracció ha de realitzar-se des d'una fondària "molt menor perquè aquest fet suposarà un estalvi de maquinària al portar -ho a terme de manera simultània a l'extracció de del fons amb el dipòsit de la platja".

  Finalment, Lladó ha manifestat que la regeneració de la platja ha de realitzar-se amb arenes idèntiques a les de Cala Agulla a fi de garantir que la seva biodiversitat no sigui alterada, i aquest sistema "ens permetria una major rapidesa i simplicitat de l'operació". "No pot ser que el PSOE de Madrid continuï les mateixes polítiques agressives de la legislatura del PP en matèria de regeneració de platges", va tancar la formació.