8 de marzo de 2021
18 de desembre de 2009

Esquerra Eivissa es desvincula de la decisió de Lladó i l'acusa de "desestabilitzar encara més" el Govern

Esperança Marí assegura que els càrrecs d'Esquerra Eivissa continuaran en les institucions i admet estar "profundament decebuda" amb la seva formació a Mallorca

PALMA DE MALLORCA, 18 Dic. (EUROPA PRESS) -

Esquerra Eivissa s'ha desvinculat de la decisió que va adoptar aquesta formació a Balears de deixar tots els càrrecs i àrees de govern en totes les institucions de les illes en les quals té presència i ha acusat al president d'Esquerra, Joan Lladó, de "desestabilitzar encara més" el Govern.

Així ho ha manifestat a Europa Press la dirigent d'Esquerra Eivissa i parlamentària d'Eivissa pel Canvi, Esperança Marí, qui ha considerat un "error de dalt a baix" la posició adoptada pels seus companys de partit a Mallorca i ha admès estar "profundament decebuda" amb la decisió de Lladó.

Malgrat això, ja va anunciar que els dirigents d'Esquerra a Eivissa continuaran ocupant els seus càrrecs en les institucions amb "total normalitat", de manera que ella seguirà al Parlament, mentre que [Margalida] Marí continuarà com delegada d'Educació del Govern, si bé ha recordat que aquesta persona actua com independent, tot i ser simpatitzant d 'Esquerra. Alhora, ha afegit que també prosseguirà en el seu càrrec el tinent d'alcalde de Sant Josep de Ibiza, Josep Prats.

"No només no compartim la decisió d'Esquerra Mallorca, sinó que no estem en absolut d'acord perquè és un error, ja que el que ara toca és donar suport al Govern i ajudar a l'estabilitat", va recalcar Marí, qui ha destacat que cal ser "conscients" que si hi ha aquesta corrupció és per "governs anteriors que l'han provocat".

En aquest sentit, ha afirmat que l'actual Executiu autonòmic està treballant perquè a Balears "tinguem un futur amb més sentit comú" i, per aquesta raó, ha insistit a qualificar d'"error" que Esquerra Balears contribueixi a "aixecar sospites sobre aquest Govern".

Marí va revelar que Esquerra Eivissa va enviar un comunicat a Lladó per informar-lo de les "objeccions" que feia aquesta formació a la posició d'Esquerra Balears que, tot i això, ha lamentat que no s'han tingut en compte.

Tot i això, va reiterar que la decisió adoptada ahir a la nit i anunciada aquest mateix matí per Lladó "no afecta per a res a Esquerra Eivissa, que continuarà donant estabilitat a les institucions i respectant els acords adoptats al seu moment".

Preguntada pels efectes polítics que pot tenir en Esquerra Balears la seva decisió de sortir de les institucions, Marí ha recordat que "els electors sempre han castigat als grups que han contribuït a donar inestabilitat a qualsevol Govern".

D'altra banda, ha admès que pensava que Esquerra "reflexionaria i comentaria la seva intenció d'abandonar les institucions en el si del Bloc i amb el PSIB".

Alhora, va anunciar que Esquerra Eivissa farà a les 18.00 hores d'aquesta tarda una Executiva per valorar la posició del seu partit a nivell de les Balears en la qual s 'acordarà "continuar amb tota la normalitat que es pugui".